POSDRU: A fost anuntata perioada de depunere pentru proiectele dedicate sprijinirii romanilor din fostele zone industrializate

calendar-POSDRU.jpg

calendarAM POSDRU a lansat ghidurile pentru patru apeluri de propuneri de proiecte dedicate, in special, locuitorilor din fostele zone industrializate. Propunerile de proiecte vor putea fi depuse on-line in sistemul informatic Action Web incepand cu data de 3 decembrie 2014, ora 10.00, pana la data de 17 decembrie 2014, ora 16.00.

Romanii din fostele zone industrializate reprezinta unul dintre grupurile vulnerabile. Tocmai din acest motiv lansam in cadrul POSDRU patru apeluri de proiecte prin care finantari in valoare de 190 milioane de euro vor sprijini, in special, romanii din aceste zone. Industrializarea din trecut a insemnat popularea localitatilor din jurul colosilor industriali, care s-au inchis dupa 1990. Acest fapt a dus la un adevarat cutremur social ale carui unde se simt adanc in Romania de astazi. Le oferim sprijin copiilor si familiilor din fostele zone industrializare, de la solutii de reintegrare sociala si profesionala, pana la asistenta in vederea inceperii unei activitati independente sau pentru inceperea unei afaceri. Daca ne pasa de Romania trebuie sa actionam acum pentru a opri depopularea satelor, a comunelor si a oraselor mici. Iar asta o putem face doar ajutandu-i pe cei care inca mai sunt acolo. Toti au ajutat Romania, acum a venit vremea ca Romania sa ii ajute pe ei!”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Documentele necesare lansarii celor patru apeluri de propuneri de proiecte sunt urmatoarele:

• Ghidul Solicitantului Conditii Specifice pentru cererea de propuneri de proiecte “Prevenirea si corectarea fenomenului de parasire timpurie a scolii“, Axa Prioritara 2, Domeniul Major de Interventie 2.2 POSDRU.
• Ghidul Solicitantului Conditii Specifice pentru cererea de propuneri de proiecte “Formare profesionala continua pentru angajati“, Axa Prioritara 2, Domeniul Major de Interventie 2.3 POSDRU.
• Ghidul Solicitantului Conditii Specifice pentru cererea de propuneri de proiecte “Masuri active de ocupare pentru zone foste industrializate“, Axa Prioritara 5, DMI 5.1 POSDRU.
• Ghidul Solicitantului Conditii Specifice pentru cererea de propuneri de proiecte “Masuri active de ocupare pentru zone foste industrializate in mediul rural“, Axa Prioritara 5, Domeniul Major de Interventie 5.2 POSDRU.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.