AM POR deschide apelurile de proiecte pentru imbunatatirea infrastructurii de primiri urgente

proiecte-europene.jpg

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, doamna Rovana Plumb, a semnat ordinul pentru aprobarea Ghidului Solicitantului Conditii specifice de accesare a fondurilor in cadrul Obiectivului Specific 8.2. „imbunatatirea calitatii si a eficientei ingrijirii spitalicesti de urgenta” Operatiunea B – Unitati de primiri urgente.

Astfel, incepand cu 18 octombrie 2017, ora 12.00, timp de 6 luni, unitaţile administrativ-teritoriale pot depune, prin sistemul electronic MySMIS2014+, cereri de finantare in cadrul apelului P.O.R/2017/8/8.1/8.2.B/1/7 regiuni – cod apel POR/180/8/2 pentru proiecte implementate in regiunile Nord Vest, Nord Est, Vest, Sud Vest Oltenia, Sud Muntenia, Sud Est, Centru si in cadrul apelului P.O.R/2017/8/8.1/8.2.B/1/ITI – cod apel POR/181/8 pentru proiecte implementate in zona de Investitie Teritoriala Integrata (ITI) Delta Dunarii.

Alocarea totala a apelurilor este de 64,68 milioane euro, din care 2,94 milioane pentru ITI Delta Dunarii. Rata de cofinantare este acordata astfel: 50% din partea Uniunii Europene, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), 48% din bugetul de stat, iar 2% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile ale proiectului reprezinta rata de cofinantare din partea solicitantului.

Activitatile finantate se refera la:

  • reabilitarea/ modernizarea/ extinderea/ dotarea unitatilor de primiri urgente/ componentelor de primiri urgente din unitatile functionale regionale de urgente si din cadrul componentelor de interes strategic a retelelor din unitati spitalicesti de urgenta;
  • accesibilizarea spatiului destinat serviciilor si a cailor de acces;
  • asigurarea/ modernizarea utilitaţilor generale şi specifice pentru unitatile de primiri urgente/ componentele de primiri urgente din unitatile functionale regionale de urgente si din cadrul componentelor de interes strategic a retelelor din unitati spitalicesti de urgenta (inclusiv branşarea la utilitaţi pe amplasamentul obiectivului de investitii);
  • constructia heliporturilor de suprafata sau in terasa.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.