Infrastructura rutiera din Regiunea Centru se dezvolta odata cu reabilitarea DJ106 Agnita-Sighisoara

DJ106-1.jpg

La sediul Consiliului Judetean Sibiu, a fost semnat un nou contract de finantare aferent perioadei de programare 2014-2020, pentru reabilitarea drumurilor judetene din Regiunea Centru. Este vorba de drumul DJ106, care porneste din Sibiu, trece prin Agnita, unind judetele Sibiu si Mures, capatul acestei rute fiind municipiul Sighisoara. Contractul de finantare pentru proiectul ”Reabilitare DJ106 Agnita-Sighisoara”, a carui valoare totala este de peste 118,6 milioane lei, a fost semnat de catre Presedintele CJ Sibiu, doamna Daniela Campean si de catre domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, in prezenta Presedintelui CJ Mures, domnul Péter Ferenc, precum si a primarilor din localitatile de pe traseul de peste 37 km al acestui drum.

Documentaţia tehnico-economica, devizul general si indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de reabilitare a DJ106 Agnita-Sighisoara indica faptul ca valoarea totala a investitiei este de 118,625 milioane lei, respectiv peste 26 milioane euro, iar investitia este programata a se finaliza pana in 31 octombrie 2021. Portiunea de DJ106 dintre Sibiu si Agnita a fost modernizata in urma cu cinci ani, tot din fonduri europene alocate prin Programul Operational Regional 2007-2013. Actualul tronson de reabilitat are o lungime de 37,3 km, iar pe traseul sau, din cele cinci poduri existente, doar unul singur va fi mentinut si reabilitat, celelalte urmand a fi inlocuite cu altele noi. Pe marginea acestui drum este prevazuta si plantarea a 1.500 de arbori.

In vederea imbunatatirii mobilitatii rutiere interregionale, UAT Judetul Sibiu, in parteneriat cu UAT Judetul Mures, au propus pe Lista proiectelor prioritare cu finantare prin POR 2014-2020, Axa prioritara 6 – care vizeaza imbunataţirea infrastructurii rutiere de importanţa regionala, respectiv Prioritatea de investiţii 6.1 – ”Stimularea mobilitaţii regionale prin conectarea nodurilor secundare si terţiare la infrastructura TEN-T”, modernizarea drumului judetean care uneste cele doua judete. Aceasta ruta strabate zona podisului transilvan din centrul Romaniei, legand zona Vaii Hartibaciului cu DN 1, DN 14 si Podisul Tarnavelor. Acest drum judetean completeaza investitiile derulate pentru reabilitarea drumurilor din acest areal, in vederea revitalizarii socio-economice a zonei.

Sursa: ADR CENTRU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.