AM POR solicita Organismelor Intermediare sa recalculeze valoarea contractelor finantate

Regio_400x2541.jpg

Regio_400x254Autoritatea de Management a Programului Operational Regional (AM POR) solicita Organismelor Intermediare (OI) demararea incheierii de acte aditionale pentru diminuarea valorii contractelor finantate prin POR, altele decat cele pe domeniul 4.3.- “Sprijin pentru microintreprinderi”.

Sunt vizate contractele de finantare pentru care s-a efectuat rambursarea a minim 40% din valoarea contractului de lucrari, astfel se va diminua valoarea contractului de finantare cu sumele rezultate ca diferenta intre valoarea estimata a fiecarui contract de achizitie (prevazute in bugetul contractului de finantare) si valoarea la care a fost atribuit contractul de achizitie, la care se va adauga 10% din valoarea contractului de lucrari atribuit.

Aceeasi masura va fi luata si pentru contractele de finantare care au ca si contract principal contracte de furnizare echipamente, daca este cazul.

Exemplu de calcul:

Valoare buget diminuat = Valoare estimata (buget) – (Valoare estimata – Valoare contract de achizitie) + 10 % x Valoare contract de lucrari.

Val. buget diminuat = 1000 – [(1000 – 800 ) + (800 * 10 %)] = 1000 – (200 + 80) = 720.

Document anexat:
Scrisoare acte aditionale (PDF)

Sursa: ADR NV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.