Ce profit a facut Fondul statului care ofera garantii in programul Start-up Nation

Fonduri-firme_0.jpg

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), institutie financiara a statului care ofera garantii inclusiv la creditarea firmelor care au luat credite-punte in programul Start-up Nation, a raportat cresterea profitului brut cu 19% in anul 2017 fata de 2016.

FNGCIMM anunta:

  • un profit brut in valoare de 66,17 milioane lei inregistrat in anul 2017, reprezentand un maxim istoric in ultimii 13 ani.
  • Profitul se bazeaza pe cresterea veniturilor din exploatare, in cuantum de 153,8 milioane lei si diminuarea cu 25% a costului net al riscului fata de nivelul prognozat.
  • Incheierea primului trimestru al anului 2018 cu un proft brut de 36,08 milioane lei, in crestere cu 55% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
  • In primele trei luni ale anului 2018, Fondul National de Garantare a emis un numar de 9.793 garantii si promisiuni de garantare, in valoare de 1,34 miliarde lei, un volum dublu fata de primul trimestru al anului trecut.
  • Cresterea semnificativa a fost impulsionata de emiterea de scrisori de garantie pentru finantarea sectorului IMM: au fost acordate 3.174 garantii, un numar de aproape 5 ori mai mare fata de cel inregistrat In acceasi perioada a anului 2017.
  • Soldul garantiilor FNGCIMM a crescut in 2017 cu 18% pana la 19,53 miliarde lei, fata de 16,47 miliarde lei la sfarsitul anului 2016.
  • In structura portofoliului FNGCIMM o pondere importanta este ocupata de garantiile aferente Programului Prima Casa. In anul 2017 au fost acordate 34.213 garantii si promisiuni de garantare in cadrul Programului, un volum similar cu anul anterior.

Fondul spune ca profitul a fost sustinut „atat de activitatea de garantare dedicata intreprinderilor mici si mijlocii, cat si de volumele generate de accesarea programului de garantare dedicat start-up-rilor”.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.