În ceea ce priveşte România, bine cunoscutele probleme ce sunt prezente la nivel de finanţare europeană şi cramponarea la nivel general în a le rezolva alături de eşecul în a crea un fond corespunzător care să faciliteze absorbţia, toate aceste aspecte şi elementele conexe ar trebui să ne facă să ne întrebăm:
A atins România un nivel de maturitate în domeniul Managementului de Proiect?
Factorul motrice pentru orice proiect este întotdeauna resursa umană – omul. Deoarece chiar dacă avem buget, resurse, voinţă şi timp, lipsa persoanei care să fundamenteze şi să iniţieze viitoarele proiecte viabile pentru organizaţie, atrage după sine stagnarea sau regresul organizaţiei la nivel de competitivitate pe piaţă. Drept urmare, o privire mai atentă asupra resursei umane şi a calităţii acesteia este un aspect de primă necesitate pentru orice organizaţie dar şi pentru România ca ţară. O analiză care să vizeze Managerul de Proiect fiind bine venită. Chiar dacă nu putem realiza o cercetare la nivel de individ a tuturor Managerilor de Proiect din România, o investigare la nivel macro asupra Managerilor de Proiect ne poate crea o imagine mai clară asupra nivelului de maturitate a României în Managementul de Proiect.
V-aţi pus vreodată întrebările, oare câţi manageri de proiect sunt în România şi oare ce venituri au aceştia?
Pentru a pune o lumină în plus şi pentru a crea o imagine de ansamblu mai clară asupra maturității României în ceea ce privește capacitatea acesteia de a gestiona proiecte, s-a realizat o analiză asupra ocupației – Manager de Proiect, analiză ce a vizat numărul persoanelor active ce au fost încadrate sub această ocupație și nivelul mediu lunar de salarizare a acestora.
Pentru a putea vedea răspunsurile la întrebările de mai sus, vă invităm să citiţi noul număr al revistei EconomiaOnline.ro unde puteţi să lecturaţi articolul: Analiză asupra ocupaţiei „Manager de Proiect”.
Totodată, vă invităm să comentaţi cele prezentate.
Sunt puţini, sunt mulţi sau sunt suficienţi Manageri de Proiect în România? Munca lor este remunerată la un nivel potrivit importanţei pe care o au? Dumneavoastră unde vă situaţi faţă de medie? Ce concluzii tragem?
Aşteptăm comentariile dumneavoastră aici sau pe EconomiaOnline.ro .