Ministrul Agriculturii: Peste 843.000 de fermieri si-au primit subventiile; suma autorizata la plata a depasit doua miliarde de euro

agricultura1.jpg

Peste 843.000 de fermieri si-au primit subventiile pana la data de 31 martie, respectiv 93,55% dintr-un total de 901.335 beneficiari, iar suma totala platita a depasit 2,065 miliarde de euro, fata de numai de 255,44 milioane de euro la aceeasi data a anului trecut, a declarat, vineri, Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, intr-o conferinta de presa.

Acesta a precizat ca un numar de 33.179 de fermieri sunt inca blocati pentru plata din diverse motive.

“Dintr-un total de 901.335 beneficiari, pana azi la ora 9:00, au fost autorizati la plata 843.264, ceea ce reprezinta 93,55%. Aflati pe fluxul de autorizare sunt 24.892 de beneficiari. in momentul in care noi discutam aceste operatiuni se realizeaza si acestia vor intra diseara si maine in flux operational. Dosarele care nu sunt complete si nu pot fi procesate tehnic reprezinta la aceasta data 3,68%, adica 33.179 de beneficiari. (…) Este o situatie fara precedent pentru ca este pentru prima data in Romania cand se dau subventiile pana la 31 martie. Anul trecut in luna aprilie se dadeau hartii, nu bani”, a spus Daea.

Potrivit sursei citate, printre cauzele pentru care nu au putut fi platiti si cei cu dosare blocate se numara lipsa unor documente care trebuie depuse si au termen scadent la 31 martie de catre fermieri care au depus cereri de plati pe agromediu, fie sunt fermieri din esantionul de control pe teledetectie cu unele suprapuneri, alte blocaje la fermieri cu erori de cont sau cu suprafete neeligibile in urma controalelor.

Ministrul a precizat ca suma totala autorizata la plata pana in prezent a depasit doua miliarde de euro, fiind de aproape 10 ori mai mare fata de anul trecut.

“Anul trecut, la 31 martie, aveam autorizata la plata o suma de 255,44 de milioane de euro, iar anul acesta 2,065 miliarde de euro. Este usor de facut diferenta si de comparat, desi nu este usor de realizat, este important de facut”, a mai spus seful MADR.

Sursa: agerpres.ro

One thought on “Ministrul Agriculturii: Peste 843.000 de fermieri si-au primit subventiile; suma autorizata la plata a depasit doua miliarde de euro”

  1. Balici Mihai spune:

    Va rog sa nu mai duceti in eroare prostimea
    Anul trecut din cauza ca guvernul Ponta nu a luat nici o masura de implementarea nolui program informatic pentru subventii agricole in anii 2014-2015 , ne-am trezit total nepregatiti pentru platile pe anul 2016
    In plus firmele capusa care au luat zeci de milioane de euro pe aceste aplicatii , nu le-a definitivat mai mult au fost si arestati multimilionarii care conduceau aceste firme capusa si in vara si toamna anului 2016 inca aplicatiile informatice nu functionau
    Mai mult aceste noi reglementari de calcul subventii au fost fatate de mintea diabolica a pingelarilor de la Bruxell , in frunte cu pingelarul nostru Ciolos , mare specialist care nu a condus o microferma in viata lui si a ajuns consilier pe langa alt savant birocrat JUNKER, care va aduce la bun sfarsit destramarea coruptei si putrede structuri denumite pompos UE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.