Angajatii Primariei Bistrita si consilierii locali vor invata sa se autoevalueze pe bani europeni

sigla-primaria-bistrita-intrare.jpg

Angajatii Primariei Bistrita si consilierii locali vor invata sa se autoevalueze si sa-si optimizeze activitatea prin intermediul unui proiect cu fonduri europene derulat de municipalitate, in valoare de peste 400.000 lei, potrivit unui anunt postat, marti, pe site-ul primariei.

Proiectul, denumit “Optimizarea proceselor orientate catre cetateni prin implementarea Instrumentului CAF la nivelul Primariei municipiului Bistrita”, este finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Capacitate Administrativa 2014 – 2020, Axa prioritara 2.

Grupul tinta este format din 60 de persoane – angajati cu functii de conducere si executie si consilieri municipali, obiectivul fiind ca acestia sa isi imbunatateasca, intr-un an, abilitatile de autoevaluare a activitatii, care sa conduca, la randul lor, la imbunatatirea calitatii serviciilor oferite cetatenilor.

“Obiectivul general al proiectului este reprezentat de modernizarea si eficientizarea sistemului de management al Primariei municipiului Bistrita, in vederea imbunatatirii calitatii serviciilor orientate catre cetateni. Obiectivele specifice ale proiectului sunt: implementarea Cadrului comun de autoevaluare a modului de functionare a institutiilor publice (CAF) la nivelul Primariei municipiului Bistrita in primele 15 luni de implementare a proiectului si imbunatatirea abilitatilor in domeniul CAF pentru 60 de persoane – alesi locali si personal de conducere si de executie din cadrul Primariei municipiului Bistrita, in vederea optimizarii proceselor orientate catre cetateni, in primele 13 luni de implementare a proiectului”, se precizeaza in anunt.

Durata de implementare a proiectului este de 16 luni, iar valoarea totala a acestuia este de 412.000 lei, din care 98% reprezinta finantarea europeana nerambursabila.

Pe langa activitatea de autoevaluare, participantii la proiect vor urma cursuri de instruire in domeniul CAF si vor participa la vizite de studiu, iar la final va fi elaborat un plan de actiuni pentru eficientizarea activitatii primariei.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.