Antoniu Poienaru: Aurul de la Rovina

antoniu.jpg

Antoniu Poienaru scrie pe blogul despre exploatarea aurului de la Rovina.

“Intr-un articol din 10 aprilie 2016 din Cotidianul, Calin Marchievici il citeaza pe un neica-nimeni, drept jucator pe piata aurului, de pe un site israelian, si formuleaza un titlu sub care se ascunde, probabil, o publicitate mascata:” Cum se vede Romania prin ochii unui jucator pe piata aurului: Au un milion de euro in banca si vor aurul de la Rovina repede, pana in alegeri„

Aparent, textul este o traducere dupa israelian, care face o analiza in favoarea firmei Carpathian Gold Inc.. Marchievici preia cuvant cu cuvant spusele ‘expertului’, care, in final, pe site-ul Seeking Alfa, ne indeamna sa incurajam firma: „Carpathian Gold va reusi sa obtina dreptul de exploatare la Rovina si actiunile vor creste considerabil. Chiar daca riscurile sunt inca mari, este o companie care merita urmarita” sau „Cred ca guvernul Romaniei va dori sa evite un scandal si sa finalizeze procesul inainte de alegeri”.

Ne intrebam pe buna dreptate, cum se face ca, brusc, peste noapte, Cotidianul devine interesat de zacamantul de la Rovina din patrulaterul de aur, in care se gaseste si licenta de explorare a firmei Carpathian Gold Inc.? Nimic mai simplu. Orice informatie ‘buna’, aparuta in presa romana, despre aceasta firma, aflata in pragul restructurarii, nu face decat sa-i ridice cotele la bursa din Toronto.

Pe bursa din Toronto toate firmele cu ‘gold’ in coada sunt obligate sa-si prezinte activitatile prin comunicate periodice, pentru ca investitorii sa fie bine informati.

Asa am aflat si noi pe ce baza s-a construit articolul , preluat apoi de Cotidianul, fara sa verifice direct de la sursa, pentru a nu fi suspectat ca face publicitate mascata.”

Citeste continuarea articolului pe blog

One thought on “Antoniu Poienaru: Aurul de la Rovina”

  1. Ion Pana spune:

    UIMITI OMENIREA PRIN CAT DE MULTA PROSTIE INDRAZNITI SA AFISATI. Sunteti doar un grup de TURBATI, care nu ma puteti ajuta sa scot la lumina TEZAURUL DACIC[ ATENTIE doar o presupunere ca ar exista] SI DACA …… Am o varsta , iar cel ce detine sacretul nu este intre PROSTI SI DOBITOACE SINISTRE. O distinsa doamna direct- oare? , de la muzeul din PRAHOVA , mi-a solicitat sa transport cateva SUTE DE KG. DE AUR, pentru ca BIRO CRATIA SA FUNCTIONEZE Nu-mi permit sa IGNOR INCARCATURA ISTORICA. . VOI chiar nu aveti responsabilitati? Sunt convins ca ASTEPTATI O MINUSCULA GRESEALA ILEGALA din partea mea, NEMERNICILOR . Daca va simtiti LEZATI, SCOATEITI VOI LA LUMINA TEZAURUL .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.