Antoniu Poienaru: “Ciobanul” Irimescu isi pune “cainii de paza” la APIA

antoniu-4.jpg

Antoniu Poienaru scrie pe blogul sau despre deciziile pe care le-a luat Achim Irimescu in privinta APIA.

“Daca va mai amintiti, dupa scandalul dintre oieri si vanatori, Achim Irimescu s-a declarat drept fiu de oier. Cu toate acestea, Dacian Ciolos a linistit apele la vremea respectiva, spunand ca suspenda articolele de lege care interziceau oierilor sa pasca pe terenuri in perioada de vanatoare, sa aiba un numar nelimitat de caini sau vanatorilor sa mai vaneze pe terenurile oierilor.

Satul sa mai asculte de propunerile lui Dacian Ciolos sau de numiri la conducerea centrala a APIA, Achim Irimescu, intre o stransoare a oilor si un pansament la spital, a inceput sa-si aduca oamenii ascultatori la minister si la conducerea APIA.

De fel, el pare un ‘baiat salon’, lustruit la scoala lui Vasile Puscas alias ‘Paun’, dupa arhivele CNSAS.
Nu este deloc ingrijorat ca fosta conducere a APIA Central a fost decapitata de catre DNA si nici de faptul ca noua conducere este provizorie, cu mandate de sase luni, sau ca rudele aflate in agentie pot forma intre ele, aproape in orice judet, cate un centru local sau judetean APIA.

In loc sa organizeze concursuri pentru a numi o conducere legitima, pe o agentie construita din bani europeni si care functioneaza dupa regulamente europene, prefera sa-si aduca oamenii din sat, cum se spune, numindu-i sau schimbandu-i la conducerea agentiei dupa bunul plac.

Recent a numit un nou dir. gen. adj. APIA, in persoana unui tanar pe nume Cornel Constantin Turcescu. Imediat, dir. gen. interimar APIA, Adrian Pintea, si-a laudat fostul subaltern Cornel Constantin Turcescu. Tanarul provine de la APIA Valcea, unde, tatal sau, Constantin Gheorghe Turcescu, este dir. exec. adj., si, pana mai ieri, Adrian Pintea era dir.exec.

Baiatul a fost consilier la Primaria Valcea apoi in acelasi an 2012 s-a trezit consilier asistent la APIA Valcea. Asta pana in anul 2013 cand cu ajutorul tatalui si a duhului sfant a ajuns consilier asistent apoi consilier principal in APIA Central, cu casa si nevasta in Bucuresti.

Discret, baiatul si sotia acestuia nu au cont pe Facebook, nu care cumva necuratu’ sa faca vreo legatura intre el si pritenii lui tac’su de pe reteaua de socializare, Gradinaru, Daminescu, Kerekes,etc., de la APIA Central sau cu Irimescu, ministru de loc din Vaideeni, localitate in care Turcestii au si niscaiva terenuri agricole mostenite.

Despre baiatul cu ‘pile’ toata lumea vorbeste la superlativ, lucru de care nu ne indoim. Cu o singura exceptie: sa-si declare PFA-ul agricol in declaratia de avere si interese, lucru pe care nu l-a facut niciodata din 2012 de cand are firma infiintata, nici la primarie, nici la APIA.  In declaratia de interese pe 2014, apare la pct 5.1 ca o scapare,  cum ca ar fi accesat Masura 141 pe PFA+Cornel Constantin Turcescu in valoare de 7.500 euro pentru perioada 2012-2017.”

Mai multe detalii pe blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.