Competitia “Bani pentru scoala ta” ofera finantari de pana la 10.000 euro pentru liceele din tara

euro.jpg

A patra editie a competitiei nationale de educatie financiara „Bani pentru scoala ta” a inceput.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 15.12.2016
Buget: 10.000 euro

Obiective

Competitia se adreseaza tuturor persoanelor cu varsta peste 15 ani si institutiilor de invatamant de pe teritoriul Romaniei, acreditate pentru anul scolar 2016-2017 in furnizarea de educatie pentru nivelul liceal si / sau post-liceal.

Liceenii din Romania pot castiga finantari pentru scolile lor, daca urmeaza un training online gratuit de educatie financiara si e-commerce. La competitie pot participa elevi cu varsta mai mare de 15 ani, dar si absolventi, profesori, parinti si alti sustinatori ai unitatii de invatamant.

Competitia face parte din programele de educatie financiara JA BaniIQ si Baniipenet, avand ca scop formarea abilitatilor de a admin.

Mecanismul de participare

Fiecare institutie de invatamant este inscrisa automat in competitie si acumuleaza puncte prin numarul de sustinatori, persoane cu varsta minima de 15 ani, elevi sau adulti care:

  • Acceseaza pagina competitiei, www.banipentruscoalata.ro si urmeaza trainingurile din cadrul acesteia, BaniIQ sau Baniipenet disponibile la www.competitiebaniiq.jaromania.org, respectiv www.competitiebaniipenet.jaromania.org, (completeaza chestionarul pre-training, parcurg cu atentie fiecare training si completeaza chestionarul post-training).
  • Completeaza denumirea corecta si completa a liceului pe care il sustin, judetul, localitatea acestuia. Sunt considerate inscrieri valide doar cele care includ denumirea completa a institutiei de invatamant, fara prescurtari si fara alte semne in afara de litere (fara diacritice, ghilimele, cratime etc.). Exemple de scriere valida: Colegiul National Gheorghe Popa Timisoara; exemple care nu vor fi luate in considerare: CN.GPT, CNGPT, “CN Ghe Popa”, „CN Gh. Popa TM”, //Colegiul N Gheorghe POPA//// etc.
  • Raspund corect la cel putin 50% dintre intrebarile testului final.

Pentru fiecare persoana (elev sau adult) care a finalizat trainingul BaniIQ sau trainingul Baniipenet, organizatorul ofera o diploma de participare la sfarsitul trainingului si 1 EUROpunct institutiei de invatamant pe care aceasta o sustine, utilizand formularele trainingului.

Saptamanal, pe site-ul competitiei va fi afisat topul primelor 10 licee.

Vor beneficia de conversia premiilor in EUR primele 3 scoli care vor acumula 1.000 de puncte de la inceperea competitiei si, in limita a 10.000 de EUR va beneficia de conversia punctelor in EUR si prima institutie de invatamant din top. O institutie de invatamant poate sa beneficieze de un singur premiu in cadrul competitiei. Exemplu: Colegiul de Muzica din Medeleni acumuleaza pe 3 decembrie 1.000 puncte si este eligibil sa primeasca 1.000 EUR. Daca pana la finalul competitiei va acumula inca 5.000 de EUROpuncte si va fi prima 2/3 institutie din top, va beneficia de conversia celor 5.000 de puncte, iar premiul de 1.000 EUR va fi redistribuit. In schimb, daca la finalul competitiei clasamentul final va plasa Colegiul de Muzica din Medeleni pe locul 11, acesta va beneficia de premiul de 1.000 EUR.

Solicitanti eligibili

La competitie poate participa orice persoana cu varsta de peste 15 ani, in beneficiul unei institutii de invatamant de pe teritoriul Romaniei, acreditate pentru anul scolar 2016-2017 in furnizarea de educatie pentru nivelul liceal si / sau post-liceal.

Dintre persoanele participante nu pot face parte cele care detin calitatea de administrator si/sau angajat al Organizatorului.

Participarea la competitie este considerata valida si cuantificabila prin puncte pentru institutia de invatamant, numai in conditiile parcurgerii tuturor pasilor descrisi in Mecanismul competitiei.

Un participant poate parcurge de mai multe ori un training, dar este considerata valida doar prima finalizare cu succes a trainingului, pentru prima institutie de invatamant sustinuta. Astfel, un participant poate sustine o scoala cu cel mult 2 EUROpuncte daca finalizeaza cu succes cele doua traininguri.

Premiere

Institutiile de invatamant declarate castigatoare, vor fi:

  • Primele trei institutii de invatamant care vor acumula 1.000 de EUROpuncte de la demararea competitiei, conform Mecanismului competitiei (Art. 3) vor primi 1.000 de EUR fiecare;
  • Prima institutie de invatamant, in ordinea punctelor acumulate si validate conform clasamentului final va beneficia de conversia punctelor in EUR, in limita a 10.000 EUR, conform Mecanismului competitiei (Art. 3).
  • Premiile descrise mai sus vor fi oferite de Organizator sub forma unei donatii. Acestea vor fi utilizate exclusiv pentru modernizarea institutiei sau derularea de programe educationale (dotarea laboratoarelor, claselor, echipamente etc.).
  • Premiile vor fi oferite in cash sau obiecte/echipamente (in functie de decizia scolii), in termen de cel mult 60 de zile de la data incheierii contractului cu reprezentantii scolii castigatoare.
  • In situatia in care institutia de invatamant alege variata donatie cash, dovada utilizarii donatiei exclusiv in scopurile prevazute in Mecanismul competitiei, punctul 3.4 trebuie facuta de catre Beneficiar pana cel tarziu pe 30 august 2017.
  • O institutie de invatamant poate sa obtina un singur premiu in cadrul competitiei.

Fiecare liceu este inregistrat automat in competitie odata cu inscrierea elevilor si sustinatorilor sai in training si acumuleaza EUROpuncte pentru fiecare elev, profesor, parinte sau prieten care urmeaza trainingul online si completeaza testul de verificare a cunostintelor.

Institutia de invatamant cu cel mai mare numar de cursanti va beneficia de un premiu constand intr-o suma in euro egala cu numarul acestora, in limita a 10.000 de euro. Premiul va fi folosit exclusiv pentru modernizarea scolii prin dotarea laboratoarelor, a claselor, achizitia de echipamente si resurse educationale.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website
Ghidul solicitantului

Finantator: JA Romania
Sursa: banipentruscoalata.ro

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.