Antoniu Poienaru: “Controlul prin teledetectie a cererilor de sprijin pentru 2016”

antoniu-4.jpg

Antoniu Poienaru scrie pe blogul sau despre controlul prin teledetectie a cererilor de sprijin pentru 2016.

“Platile pentru cererile de sprijin pe 2015 nu au fost finalizate. Functionarii APIA trebuie sa finalizeze aceste plati concomitent cu prelucrarea cererilor de subventie pe 2016.

In acest sens, agentia cauta un prestator pentru a-i face serviciile de teledetectie pentru anul 2016. Dupa cum suna anuntul de pe e-licitatie.ro, la capitolul cerinte, ‘dovada ca in ultimii 3 ani au fost prestate servicii similare cu cele care fac obiectul prezentului contract’, nu mai incape nicio indoiala ca firma Gauss SRL din Timisoara, abonata la banul statului precum Siveco si Teamnet, va castiga si de data aceasta contractul cu APIA, in valoare de 8.847.650 RON, fara TVA.

Spre deosebire de alti ani, Romania are alocata o cota de imagini de cca 30.000 km2, distribuita in 20 de zone, fiecare zona acoperind o suprafata de imagine de 1.500km2.

Sub aceste zone se estimeaza ca vor putea fi controlati prin teledetectie un numar maxim de 85.000 de fermieri.

Ei vor fi impartiti in doua loturi:
-lotul 1 cu judetele aferente MM, BN, SM, SJ, BH, CJ; MS, AB, SB, HD, AR, TM, CS, VL, AG, OT, TR, DJ si MH, si vor viza dosare de sprijin pentru parcele situate aproximativ in jumatatea de Vest a tarii.
-lotul 2 cu judetele aferente BT, SV, IS, VS, HR, BV, CV, BC, VN, GL, BR, BZ, CL, IL, CT, PH, DB, IF, GR, TR si AG, si vor viza dosare de sprijin pentru parcelele care sunt situate aproximativ in jumatatea de EST a tarii.”

Citeste continuarea articolului pe blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top