Antoniu Poienaru despre cererile de subventie – Campania APIA 2016

antoniu-4.jpg

antoniupoienaruAntoniu Poienaru scrie pe blogul sau cateva considerente cu privire la cererile de subventie – Campania APIA 2016.

„1.Ordinul 619/2015
Se pot elimina din Ordinul 619/2015 toate obligativitatile fermierilor, crescatori de animale sau nu, care au in exploatare pasuni private sau in concesiune/arenda, si delega catre primarii. Apia se umple nejustificat de hartii. Adeverinta eliberata de catre primarie trebuie sa fie o justificare fara echivoc pentru APIA.

Eliberarea adeverintei, la prima vedere, constituie o responsabilitate juridica. De ce, prin aceasta adeverinta, sa nu responsabilizez si mai mult primaria, deopotriva cu fermierul, in privinta dreptului de proprietate asupra terenului, dreptului de folosinta a terenului, densitatii de animale pe ha, suprapasunarii, cositului, vanzarii fanului, samd. Ce naiba o intereseaza pe Apia ce face fermierul cu fanul? Doar asa ca sa-i demonstreze ca e fermier activ?. Un audit extern nu are decat sa constate veridicitatea adeverintei mergand la primarie, tot o institutie a statului, angrenata in mecanismul platilor comunitare. Oricum, APIA prin controalele efectuate va face acelasi lucru. Primariile sa nu mai elibereze adeverinte pentru APIA decat daca sunt indeplinite de catre fermier conditiile de mai sus. De ce sa nu simplificam lucrurile?

AVANTAJE: daca adeverinta va fi semnata de catre primarie si fermier sub aspectul raspunderii legii penale, daca declaratie e falsa, atunci APIA va scapa de hartii. Toate erorile generate la maparea(legatura) IPA Online cu bazele de date IACS, SIVGIS si SNIIA, dupa inchiderea sesiunii de depunere a cererilor, vor disparea si vor usura controlul administrativ si darea in plata a cererilor.”

Citeste continuarea articolului pe blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top