Antoniu Poienaru: “Hai la targ, neamule!”

antoniu-4.jpg

Antoniu Poienaru scrie pe blogul sau despre Targul international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei-INDAGRA 2016.

“In perioada 02-06 noiembrie 2016 se va desfasura cea de-a XXI editie a Targului international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei-INDAGRA 2016.

Agentia de Plati si Inteventie pentru Agricultura participa cu un stand propriu in aceasta perioada, prezentand pentru vizitatori materiale de informare cu privire la schemele de plata pe care le gestioneaza din fonduri europene si respectiv de la bugetul national. Standul se afla in pavilionul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (platforma 12, Stand 12).

Un alt stand care merita vizitat este cel al firmei Siveco, firma care a construit intreaga platforma informatica a APIA.
La aceasta expozitie Siveco  lanseaza Inovagria, un soft performant dedicat fermierilor, cu o versiune gratuita care optimizeaza cererea unica de plata.

Aplicatia cuprinde urmatoarele componente: Subventii, Terenuri Agricole, Contracte de arenda, Lucrari Agricole, Monitorizare GPS, Harti, Mobile, Rotatia Culturilor, Normative, Fertilizari, Silozuri. Ea permite fermierilor sa gestioneze toate procesele din ferma si sa evalueze performanta lor. Cu ajutorul aplicatiei dezvoltate de SIVECO, fermierii vor putea sa calculeze valoarea estimata a subventiilor si sa obtina informatiile necesare privind depunerea corecta a cererilor unice de plata la APIA.

Fermierii pot discuta cu echipa care a dezvoltat-o in fiecare zi a targului, in cadrul standului nr. 55 din Pavilionul C6.
Daca Siveco ar fi dezvoltat mai intai o aplicatie pentru primariile care elibereaza adeverinte pentru fermieri ar fi fost si mai bine.”

Mai multe detalii pe blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.