Antoniu Poienaru: Vreau sa cumpar teren agricol. Cum procedez?

antoniu-4.jpg

Antoniu Poienaru scrie pe blogul sau despre vanzarile de teren agricol.

“Un reprezentant al Romaniei la Bruxelles pe probleme de agricultura, care a schimbat o gramada de guverne, fara sa fie clintit din schema, iti putea da senzatia ca prin renuntarea la post, poate veni in tara sa faca reforme. Venirea lui Irimescu in fruntea MADR,a bulversat ministerul si agentiile din subordine, mai degraba decat a le reforma.

Cand te gandești numai la faptul ca ‘Paun’, numele de cod a lui Vasile Pușcaș la securitatea din Cluj, a lucrat perfect cu Irimescu la aderarea Romaniei la UE, am putea crede ca toate structurile romanești de afara sunt controlate de servicii. De noile servicii.

Nu vreau sa insinuez faptul ca Irimescu a fost colaborator al securitatii.  In 2015 a fost controlat de CNSAS, din care a rezultat ca nu a fost colaborator, ‘in sensul legii’ , doar la ocuparea in perioada 2012-2014 a functiei de secretar de stat in MADR. Pentru ocuparea functiei indelungate la Bruxelles, nicio institutie n-a catadicsit sa ceara același lucru.

Daca in afara tarii serviciile ‘servesc patria’, in interior se pare ca servesc propriilor interese.

Hai sa vedem, ce se intampla daca vrei sa cumperi sau sa vinzi teren in Romania.

Intri pe site-ul MADR si mergi la ‘Directii agricole judetene’.

Iti alegi un judet, dai click pe site-ul DADR judetean și accesezi ‘Vanzare terenuri’.

La o prima incercare, am dat click pe site-ul DADR Alba care nu se deschide.

Site-ul DADR Hunedoara, un alt exemplu, se deschide și vezi afișate ofertele de vanzare, conform legii, in care iti apare numele vanzatorului, suprafata, nr. cadastral și pretul.

Daca deschizi DADR Ialomita, aici legea nu se mai pune. Apar doar fișiere Word cu numele vanzatorului și suprafata de vanzare, fara date de contact, nr. cadastral, etc. Intr-un cuvant, o afișare in afara legii.”

Citeste continuarea articolului pe blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.