Antoniu Poienaru: “Vulpea”

antoniu-4.jpg

Antoniu Poienaru scrie pe blogul sau despre finalul de mandat al lui Dacian Ciolos.

“La final de mandat, Dacian Julien Ciolos este asaltat cu intrebari incomode si parat la diverse institutii ale statului pentru incompatibilitate, declaratii de avere si interese in fals.

Mai intai, cei de la site-ul activenews.ro l-au acuzat ca nu a declarat faptul ca face parte dintr-un ONG a lui George Soros, Friends of Europe. Ciolos a dat imediat replica spunand ca: “In momentul investirii si al votului in Parlament premierul Dacian Ciolos nu era membru al acestui consiliu consultativ-fara valoare juridica si neremunerat-al Friends of Europe. Nici in acest moment premierul nu este in consiliul consultativ al Friends of Europe. Legea dispune ca declaratia de interese nu prevede obligatia mentionarii participarii in trecut a calitatilor onorifice in organizatii. O solicitare prealabila, inainte de publicarea articolului ar fi lamurit intrebarile referitoare la acest aspect”.

Ciolos a fost luat la ochi in aceeasi zi de catre Cotidianul care ii imputa faptul ca primeste o plata de la Banca Mondiala, fara sa explice,  si ca nu avea trecut acest venit in declaratia de avere si interese pe 2015. Si in acest caz, Biroul de presa al Guvernului a raspuns: ”In declaratia de avere depusa in 2016 sunt mentionate veniturile realizate in cursul anului 2015, respectiv indemnizatia tranzitorie acordata de Comisia Europeana, precum si o plata a unor servicii de consultanta punctuale de la Bancaa Mondiala, pentru pregatirea si participarea la trei evenimente: doua dedicate agriculturii si dezvoltarii rurale, in Kazahstan si in Bulgaria, precum si la Forumul economic international de la St. Petersburg”.

Ca un facut, in aceeasi zi senatorul Valer Marian  intreaba, printr-o scrisoare deschisa, daca este adevarat ca premierul ar avea achizitionate 100 ha de livada in judetul Salaj,  80 ha de vie in judetul Cluj, daca a depus cerere de subventie la APIA si daca a incasat bani.

Raspunsul se pare ca inca nu a venit.

Nu inteleg de ce Ciolos ascunde in CV-ul sau faptul ca in 2005 a luat un certificat de la Institutul World Bank si unul de la Universitatea din Roma III, dupa ce a absolvit cursuri de comert agricol. Acest certificat ii da dreptul la indemnizatie dar nu in postura de prim-ministru. In CV-ul sau de pe site-ul World Bank din noiembrie 2015 apare si ca este membru in bordul Friends of Europe.

Incompatibil ar fi in acest moment, daca ar mai incasa ‘indemnizatie’ de la Banca Mondiala. Stim ca indemnizatia s-a justificat atunci cand a participat in tara la diseminarea principalelor rezultate obtinute in cadrul Asistentei Rambursabile Programatice pentru MADR pentru Consolidarea Managementului Strategic si Operational care a beneficiat de sprijinul tehnic al Bancii Mondiale. In pozitia actuala de sef al guvernului nu mai poate participa la diseminarea provocarilor sectoriale principale si prioritatilor strategice care sunt conturate in Viziunea pe termen Mediu si Lung (orizont 2020/2030) si in documentele strategice elaborate de catre MADR cu sprijinul tehnic al Bancii Mondiale.”

Mai multe detalii pe blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.