Antreprenor StartUp Nation: La ce trebuie sa fii atent cand contractezi un credit si ce ar trebui sa stii inainte de a porni la drum

image-2017-09-27-22023481-41-ana-mihalache.jpg

Costul unui credit de prefinantare este format din mai multe componente, iar antreprenorul care vrea sa porneasca o afacere cu ajutorul programului StartUp Nation trebuie sa aiba in vedere acest lucru. De la tipul de dobanda, pana la comisioanele de analiza, acordare si gestiune, toate aceste elemente pot afecta, pe termen lung, capacitatea de sustinere a creditului. Pentru a putea face fata provocarilor, trebuie sa fii pregatit, iar pentru asta este necesar sa planifici fiecare pas. Mai exista insa un ingredient important pentru succes, si anume, sa iti infrangi teama de a gresi, pentru ca a gresi ar trebui sa fie sinonim cu a invata.

Antreprenorul care vrea sa isi faca un credit pe acest program, trebuie sa isi puna mai multe intrebari inainte de a apuca pe aceasta cale. Prima, si cea care stabileste tonul pentru restul actiunilor, este “Am intr-adevar nevoie de acest credit?”.

In cazul in care raspunsul este “Da”, atunci urmeaza o serie de alte intrebari. “Imi iau credit de prefinantare, dar sunt in stare sa il sustin? Stiu exact care sunt conditiile unui credit de prefinantare? M-am interesat exact si oamenii din banca m-au invatat exact ce inseamna, cat trebuie sa platesc si cand? Pentru ca succesul in antreprenoriat consta foarte mult intr-o planificare foarte exacta. Desigur ca de fiecare data apar niste lucruri neprevazute. Da, asta trebuie sa iti asumi de la inceput. Dar cu cat iti planifici mai exact, adica cu cat informatia ti-o iei cat mai mult si oamenii iti creaza contextul ala in care tu poti sa iti iei informatia, cu atat este mai bine pentru afacerea ta”, arata Ana Mihalache, șef Departament Social Banking BCR.

Sursa: Hotnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.