Antreprenorii cu tehnologii inovatoare pot aplica la RICAP pana la sfarsitul lunii iulie

ricap-antreprenori.jpg

ricap-antreprenoriTermenul de aplicare la Programul de Asistenta pentru Comercializarea Inovarii din Romania (RICAP) a fost extins. Pentru a oferi oportunitatea de a se inscrie pentru cat mai multi inovatori, aplicatiile la program se primesc pana joi, 31 iulie 2014.

Aplicatia se face online pe www.ricap.ro, iar completarea formularului dureaza aproximativ 30 de minute. In urma evaluarii aplicatiilor, vor fi selectati 15 antreprenori care au dezvoltat o tehnologie inovatoare, fie ca este vorba despre energie, bio-tehnologii, agricultura, ICT sau orice alt domeniu tehnologic, pe care RICAP ii va sustine sa ajunga cu produsele lor pe piete internationale.

Ce ofera RICAP antreprenorilor cu produse inovatoare?

RICAP ofera solutii pentru unele dintre cele mai stringente probleme cu care se confrunta inovatorii romani: lipsa accesului la capital, a informatiilor despre pietele internationale pe care vor sa patrunda si a legaturilor strategice la nivel international. Prin intermediul retelei internationale pe care RICAP o pune la dispozitie, inovatorilor li se asigura oportunitati de conectare cu posibili parteneri si de transfer de know-how, iar prin procesul de mentorat unu la unu cu mentori din SUA si din Romania, se asigura asistenta targetata pe nevoile fiecarui inovator pentru a iesi pe piata internationala si a deveni profitabil.

Aflat la a doua editie, programul a sprijinit deja primii 15 inovatori in eforturile lor de a face tranzitia de la laborator catre piete globale. Acestia au abordat nevoi specifice legate de comercializare internationala alaturi de mentorii lor: strategii de intrare pe piata, strategii de comercializare, analiza concurentei, pitch-uri, stabilirea de parteneriate si contacte internationale etc. In plus, au fost create introduceri strategice in SUA pentru inovatorii pregatiti, iar doua companii au fost in California unde au beneficiat de intalniri de business cu posibili parteneri si finantatori si au primit feedback valoros pentru companiile lor.
Vizita in Statele Unite a fost unul dintre cele mai importante lucruri care ni s-au intamplat mie si echipei in ultimii zece ani.” – Alexandru Radovici, Team Lead Wyliodrin.

Toti inovatorii participanti au ocazia de a ramane membri in reteaua Larta Institute, una dintre organziatiile de top din SUA in comercializarea inovarii, inclusiv dupa finalizarea programului, ceea ce le permite sa beneficieze de o serie de resurse si de contacte pe termen lung.

Mentorat personalizat cu nume sonore din zona de tehnologie

RICAP se adapteaza la nevoile fiecarui participant la program, astfel ca mentorul roman si consultantul american desemnat fiecarui antreprenor in parte au expertiza in industria in care activeaza antreprenorul si pornesc in primul rand de la obiectivele si nevoile acestuia.

Mentorii romani care au participat la prima editie, alaturi de consultantii americani, sunt profesionisti cu experienta atat antreprenoriala cat si in domenii tehnolologice relevante pentru proces. Andrei Pitis, profesor, antreprenor, business angel, Norina Boru, antreprenor si consultant cu o vasta experienta in domeniul medical din Romania si la nivel international, Alex Mircea Dascalu, antreprenor si consultant cu o vasta experienta internationala pe piete tehnologice, Sanda Foamete, education lead la Microsoft, si Florin Talpes, CEO Bitdefender, au fost cei care au lucrat intens cu primii 15 antreprenori din comunitatea RICAP.

Mi s-a parut foarte important ca antreprenorii romani ajung sa vorbeasca cu consultanti din SUA. Un Principal Advisor vine cu o experienta foarte mare, iar credibilitatea lor este cu atat mai importanta (…). RICAP are o pozitionare unica in ecosistemul inovarii din Romania” –  Andrei Pitis, profesor, business angel, presedinte ANIS si mentor local RICAP.

RICAP continua sa consolideze reteaua de mentori pentru a raspunde nevoilor participantilor ce vor fi selectati in urmatoarele luni.

Exemple din prima editie

Cei 15 antreprenori care au participat in prima editie au venit cu propuneri din domenii variate: de la Internet of Things, la software educational, la filtre pentru depoluarea apelor uzate, sau la sisteme pentru detectarea precoce a cancerului, avand insa ca numitor comun inovarea tehnologica.

OncoPredict, unul dintre startupurile sustinute de program, dezvolta sisteme neinvazive bazate pe Inteligenta Artificiala pentru detectarea precoce a riscului de a face cancer, diagnosticul, prognosticul si raspunsul la tratament al acestuia.

Participarea la RICAP a avut o influenta majora in dezvoltarea produsului pe care ne-am focalizat, dar va avea si asupra celor pe care le avem in curs de dezvoltare. Progresele pe care le-am realizat (…) ne-au depasit cu mult asteptarile initiale.” – Alexandru Floares, CEO OncoPredict si presedinte SAIA

Mai multe testimoniale de la participantii si mentorii RICAP ai primei editii, precum si studii de caz si informatii despre inovatorii participanti in program: http://ricap.ro/blog/

Aplicarea la RICAP se face completand formularul online accesibil pe www.ricap.ro.

RICAP este un proiect realizat de Centrul Roman pentru Inovatie in Dezvoltare Locala si Larta Insitute (Los Angeles, SUA), implementat cu sprijinul Gea Strategy & Consulting si finantat de Romanian-American Foundation.

Pentru intrebari sau informatii suplimentare, va rugam sa o contactati pe Silvia Ursu, Communication Officer RICAP, la [email protected] sau la telefon 0731.35.65.52.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top