Antreprenorii români încep să descopere finanțarea prin bursă pentru a-și crește companiile

investitii1.jpg
​Antreprenorii români sunt din ce în ce mai interesați de finanțare prin piața de capital. O arată chiar anul 2019. A fost un an foarte bun. Vorbim de 14 listări de obligațiuni pe AeRO și una de acțiuni. Anul nu s-a încheiat. Se discută de câteva în decembrie sau la începutul lui 2020, în ianuarie. Pare că listările făcute de unii antreprenori i-au îndreptat și pe alții să ia în considerare ideea asta. Aceștia chiar au un sfat pentru cei care decid să facă pasul: să-și pună, mai întâi, finanțele în ordine.

Într-o conferință, Marius Ștefan, co-acționar Autonom Services, care a lansat miercuri obligațiuni pe bursă, a spus că mulți antreprenori cu care a vorbit sunt interesați de finanțare prin bursă.”După ce am anunțat public că emisiunea de obligațiuni a fost un succes, la toate conferințele și întâlnirile toată lumea îmi spune: “Spune-mi mai multe despre ce înseamnă să emiți obligațiuni, mă gândesc și eu”, a spus Ștefan.

Cel mai simpatic, spune el, a fost un antreprenor din Pașcani care i-a zis: “Marius, m-am hotărât, în 2022 emit bonduri”. “Adică omul s-a apucat de proces, a vorbit cu consultanți, dar și-a dat seama că nu e pregătit, că nu avea nici audit. Era o companie de 50 milioane euro, nu micuță. Și-a dat seama ce are de făcut și a văzut că are nevoie de 3 ani ca să emită bonduri, dar se apucă”, spune el.

“Sunt mai mulți cei care… Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.