Apa Vital Iasi va gestiona cu sistemul Primavera un proiect de 136 milioane de Euro

total_soft.jpgApa Vital, operatorul retelei de alimentare cu apa potabila si
canalizare din judetul Iasi, cu o lungime totala de aproximativ 2000
km, a finalizat implementarea platformei de project management
Primavera
, pentru care TotalSoft este unicul reprezentant in Romania.

Apartinand domeniului public al Consiliului Judetean si autoritatilor
locale din judet, Apa Vital alimenteaza cu apa potabila aproximativ
1.600 de asociatii de proprietari si cca. 2400 de agenti economici din
judetul Iasi.

Decizia de achizitionare a sistemului Primavera a survenit la sfarsitul anului trecut ca urmare a necesitatii acute de a utiliza o solutie software completa pentru gestionarea programelor de investitii, atat interne cat si externe. Apa Vital a optat pentru sistemul Primavera pentru a inlatura problemele aparute in urma utilizarii mai multor sisteme informatice pentru segmente diferite ale unui proiect.

Primavera permite companiei urmarirea tuturor datelor necesare analizarii stadiului unui proiect (dpdv fizic, economic sau al resurselor) si gestionarea lor intr-un mod unitar, dintr-o singura locatie. 

"Chiar daca munca depusa in faza initiala, de introducere a datelor, a fost mai mare, beneficiile pe termen lung sunt clar in favoarea utilizarii Primavera. Putem afla instantaneu care a fost costul total al avizelor si autorizatiilor obtinute pentru un anume proiect, precum si cat timp a necesitat acest lucru. in plus, toate avizele, autorizatiile si aprobarile pentru un proiect le putem pastra si intr-o biblioteca electronica astfel incat putem raspunde prompt oricarei sesizari" apreciaza dl Mihai Dorus,  Director Tehnic , Apa Vital Iasi.

Odata cu finalizarea acestui proiect, compania ieseana spera sa imbunatateasca si comunicarea cu contractorii, sa identifice  mult mai usor punctele si activitatile critice ale proiectelor si sa ia decizii de management doar interogand aplicatia, datele fiind disponibile si actualizate pe server saptamanal.

Sistemul va fi utilizat pentru derularea tuturor investitiilor interne, care numai anul acesta se ridica la aproximativ 2,7 mil Euro, dar si pentru proiecte precum POS Mediu (Programul Operational Sectorial) cu o valoare de 136 mil Euro si o perioada de derulare prevazuta pentru 2010-2015.

Pentru o gestionare unitara a intregii activitatii, TotalSoft a integrat Primavera si cu Expertdev, sistem software pentru calculul documentatiilor tehnico-economice, urmand ca, pentru corelarea cu bugetele, costurile sau platile furnizorilor sa il integreze si cu aplicatia ERP utilizata de compania ieseana.

Persona de contact: Suzana Badea ([email protected] ; 0744.89.86.20).

Despre Apa Vital Iasi

S.C. APAVITAL S.A. Iasi are ca obiect de activitate alimentarea cu apa potabila si industriala in municipiul Iasi si in orasele din jurul acestuia.

S.C. APAVITAL S.A. Iasi asigura canalizarea si epurarea apelor uzate din municipiul Iasi, orasele Targu Frumos, Harlau, Podu Iloaiei si un numar de 9 comune: Belcesti, Ciurea ( Lunca Cetatuii), Halaucesti, Holboca( Dancu), Raducaneni, tibanesti, Tomesti, Vladeni.

Circuitul tehnologic si capacitatile pe care le administreaza prezinta interes pentru companie, dar asigurarea permanenta a consumatorilor cu alimentare cu apa si cresterea calitatii acesteia necesita un efort continuu.

Despre TotalSoft

Cu peste 15 de ani de experienta, TotalSoft este unul dintre liderii industriei IT romanesti in dezvoltarea si furnizarea de solutii si servicii complexe de afaceri. Avand 1500 de clienti in sectorul privat si public din 21 de tari, printre care USA, Germania, UK, Italia sau Franta, TotalSoft detine o expertiza de necontestat in verticale ca financiar-bancar, distributie, retail, medical, utilitati, constructii, proiectare, productie, servicii sau administratie publica.

TotalSoft este unic reprezentant Primavera in Romania si Ungaria si este formatorul si principalul promotor al profesiei de Project Management la nivel regional, pregatind deja peste 5000 de specialisti certificati international in project management. Compania detine suita proprie de solutii software Charisma Business Suite, din care fac parte sisteme recunoscute cum ar fi Charisma ERP, Charisma HR&Payroll sau Charisma Medical Software.

TotalSoft este parte a grupului Global Finance, una din cele mai importante firme de investitii private din Europa de Sud-Est cu birouri in Atena, Bucuresti, Sofia si Belgrad. Global Finance administreaza fonduri de peste 850 milioane euro, obtinute in urma administrarii de fonduri de investitii private si imobiliare, si a realizat peste 70 de investitii de la infiitarea sa in 1991.

Pentru mai multe informatii accesati www.totalsoft.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.