Apel COSME: Statistici referitoare la Afacerile de Familie

family-business.jpg

S-a dat startul unui nou apel de depunere de proiecte in cadrul Programului COSME: Statistici referitoare la Afacerile de Familie. Acest apel face parte din cadrul principal intitulat: Conditii mai favorabile pentru crearea si dezvoltarea afacerilor.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 17.06.2015
Buget alocat: 300.000 euro

family-businessObiectivul principal al acestui apel este de a oferi institutiilor cu rol de decizie, informatii sistematice si indicatori credibili cu privire la rolul afacerilor de familie in economiile nationale. Aceste informatii practice vor avea un rol foarte important in luarea deciziilor pe termen lung.

Pentru a fi selectate, proiectele trebuie, de asemenea, sa sprijine dezvoltarea statisticilor mai ales in tarile in care aceasta metoda nu a fost inca aplicata. 

Solicitantii eligibili pot fi:

  • institutiile nationale de statistica, organizatii ce coopereaza cu acestea cat si parteneriatele cu birourile regionale si federale de statistica;
  • orice alta entitate publica sau privata a carei activitate presupune colectarea de statistici pentru intreprinderi;
  • entitati publice responsabile sau active in domeniul afacerilor economice, antreprenoriat, sprijin pentru intreprinderi;
  • autoritati, agentii guvernamentale;
  • furnizorii de educatie si formare profesionala (publice si private);
  • camere de comert si industrie, camere de meserii sau organisme similare si sprijin pentru intreprinderi, organizatii, asociatii de afaceri si retele de sustinere a intreprinderilor.

Dintre activitatile co-finantate in cadrul acestui apel se numara colectarea datelor statistice, masurarea performantelor fiecarui grup format din membrii unei familii care au dezvoltat o afacere, valoarea bunurilor si serviciilor produse, locurile de munca generate, contributia sa la PIB, rolul acestora in balanta de plati cat si a altor informatii importante.

Rezultatul asteptat este colectarea rapoartelor metodologice ale afacerilor de familie in contextul economiilor nationale. 

Bugetul total alocat pentru co-finantarea proiectelor este estimat la 300.000 de euroSubventia maxima va fi de 60.000 de euro pentru fiecare proiect. Subventia este limitata la o rata maxima de rambursare de 90% din costurile eligibile.

Data limita de depunere a proiectelor este 17 iunie 2015 (ora Bruxelles-ului).

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului
Ghidul solicitantului

Sursa: Comisia Europeana
Finantator: Comisia Europeana

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.