Apel deschis pentru identificarea proiectelor de specializare inteligenta a Regiunii Nord-Vest

apel.jpg

Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest invita toti actorii cheie – companii, universitati, institute de cercetare-dezvoltare, entitati de inovare si transfer tehnologic, parcuri stiintifice si tehnologice, administratii publice locale, clustere, structuri de sprijinire a afacerilor si reprezentantii societatii civile – interesati de dezvoltarea si implementarea unor proiecte de inovare prin care pot contribui la dezvoltarea domeniilor de specializare inteligenta, sa transmita astfel de idei de proiecte in scopul de a asigura sprijin pentru identificarea surselor de finantare si imbunatatirea ideilor.

ADR Nord-Vest elaboreaza Strategia de Specializare Inteligenta a Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest pornind de la continutul Documentului Cadru pentru Specializare Inteligenta aprobat de Consiliul pentru Dezvoltare Regionala.

In scopul elaborarii acestei strategii, in conformitate cu Ghidul Comisiei Europene pentru Strategii de Specializare Inteligenta, au fost organizate ateliere de descoperire antreprenoriala in toate domeniile cu potential de specializare inteligenta. in cadrul acestor ateliere au fost generate 187 de idei de proiecte, pornind de la nevoile, provocarile si barierele de dezvoltare din fiecare domeniu. Din cele 187 de idei, doar 23 au fost descrise detaliat de catre promotorii de idei si un numar de 45 de idei au fost descrise partial. Rezultatele acestui proces au fost inglobate in continutul Documentului Cadru pentru Specializare Inteligenta.

In acest moment dorim sa continuam procesul de identificare a ideilor de proiecte dezvoltate in vederea asigurarii suportului pentru promotorii ideilor de proiecte cu potential si cu relevanta pentru obiectivele de specializare inteligenta in imbunatatirea ideilor si identificarea unor surse de finantare (in special prin organizarea unui Laborator de Dezvoltare a Ideilor de Proiecte, eveniment care ofera un cadru de discutie intre promotori de idei de proiecte si finantatori).

Ideile de proiect care pot aduce o contributie la indeplinirea obiectivelor de specializare inteligenta vor fi identificate pe baza unor criterii transparente si bine definite.

De asemenea ne propunem sa utilizam ideile de proiecte in finalizarea Strategiei de Specializare Inteligenta, insemnand conturarea prioritatilor finale de dezvoltare si construirea portofoliului final de proiecte.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.