Contract de peste 50 milioane lei, semnat de CJ Mures pentru reabilitarea pistei Aeroportului Targu Mures

cj-mures-contract-aeroport.jpg

Un contract in valoare de peste 50 milioane de lei, pentru reabilitarea pistei Aeroportului “Transilvania” Targu Mures, a fost semnat pe 19 septembrie de presedintele Consiliului Judetean Mures, Peter Ferenc, si administratorul PORR Construct SRL, Klaus Belckenwegner, la aproape 10 luni de la suspendarea curselor, din cauza problemelor la calea de rulare.

Asocierea PORR Construct SRL si Geiger Transilvania SRL a castigat licitatia publica avand ca obiect “RK suprafete de miscare si RESA (inclusiv instalatii aferente)” la Aeroportul “Transilvania” Targu Mures, in urma ofertei depuse de societatea comerciala in valoare de 53.535.999,28 lei (cu TVA inclus).

Conform documentatiei tehnice, lucrarile care vor fi efectuate cuprind reparatia pistei de decolare-aterizare, refacerea caii de rulare, racordarea caii de rulare la pista, refacerea platformei de imbarcare-debarcare, refacerea drumului platforma, lucrari de marcare a suprafetelor de miscare, lucrari de canalizare pluviala, separator de hidrocarburi, lucrari de balizaj si instalatii electrice, lucrari de terasamente.

Intrucat licitatia care a avut loc la inceputul acestei luni nu a fost contestata, contractul a fost semnat, iar lucrarile trebuie efectuate in termen de 108 zile de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarii.

In data de 17 noiembrie 2016, conducerea Aeroportului “Transilvania” din Targu Mures a anuntat ca singurul operator low-cost care folosea regulat acest aeroport a decis sa isi mute temporar toate cursele pe Aeroportul din Cluj-Napoca, la vremea respectiva insemnand 23 de sosiri saptamanale si 22 de plecari. Ulterior, compania aeriana a decis sa nu mai revina la Targu Mures pana cand pista aeroportului nu va fi reabilitata.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.