Apel national pentru structuri de suport in cadrul Serviciul European de Voluntariat 2013

tineret11.jpg

Tineret in Actiune: Apel national pentru structuri de suport in cadrul SEV

Status: INACTIV
Depunere pana la: 1.03.2013
Buget total: 60.000 euro

Scopul principal al unui proiect pentru structuri de suport SEV il reprezinta cresterea calitatii la nivel national a activitatilor din cadrul proiectelor de tip Serviciul European de Voluntariat prin intermediul unor proiecte tematice care au in vedere dezvoltarea de planuri de lucru, crearea de materiale si instrumente in vederea promovarii voluntariatului european si dezvoltarii unor concepte specifice.

Prin finantarea de proiecte de suport SEV in Romania se urmareste o mai buna promovare a Serviciului European de Voluntariat si extinderea si standardizarea bazei de instrumente de formare SEV existente si cresterea utilitatii acestora in raport cu nevoile beneficiarilor si voluntarilor implicati in implementarea proiectelor de voluntariat european.

Pentru anul 2013 se lanseaza apelul de finantare a unui proiect pentru structuri de suport cu urmatoarele obiective:

  • Promovarea Serviciului European de Voluntariat si a voluntariatului in general, urmarind urmatoarele aspecte in particular:

o Cresterea numarului de organizatii acreditate si a proiectelor depuse
o Pregatirea Serviciului European de Voluntariat pentru viitoarea generatie de programe ale UE

  • Asigurarea continuitatii elementelor dezvoltate in anii anteriori in cadrul structurilor de suport precum:

o Instrumente pentru design si suport de curs in cadrul sesiunilor de formare-evaluare si sustinere SEV (on-arrival/mid-term meeting, pre-departure training pentru organizatii si mentorat in SEV
o Comunitati on-line pentru dezvoltarea de concepte SEV.

Solicitanti eligibili

Urmatoarele tipuri de organizatii cu experienta in domeniu care au acreditare valabila la momentul termenului limita pot depune dosare de candidatura:

  • Organizatii neguvernamentale infiintate conform Ordonantei nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii;
  • Institutii publice implicate nemijlocit in lucrul cu tinerii.

Urmatoarele tipuri de activitati pot fi finantate:

  • organizare de evenimente: seminarii, ateliere de lucru, cursuri de formare, etc (inclusiv evenimente online de tip webinar)
  • realizarea de materiale promotionale, informative sau de formare
  • campanii de promovare (inclusiv promovare online si prin social media)
  • alte activitati specifice care pot aduce valoare adaugata Serviciului European de Voluntariat (ex. activitati care implica fosti voluntari SEV)

In cadrul procesului de selectie vor avea prioritate acele propuneri care vor asigura continuitatea unor activitati dezvoltate precum seminarul Volunteq sau caravana SEV.

Activitatile proiectului se pot adresa urmatoarelor categorii de grupuri-tinta:

  • potentiale organizatii beneficiare care nu sunt momentan acreditate (ONG-uri sau institutii publice)
  • tineri potentiali beneficiari
  • comunitatile locale
  • organizatii beneficiare
  • fosti voluntari SEV
  • persoane de suport din comunitatea mentorilor SEV
  • formatori implicati in SEV

Bugetul maxim alocat in 2013 pentru Structuri de suport in cadrul Serviciului European de Voluntariat este de 60.000 Euro.

In cazul proiectelor aprobate, finantarea se va face in mod normal in doua transe: 80% din suma aprobata in avans si pana la 20% la decont. In cazul in care organizatia nu are capacitate financiara satisfacatoare AN poate decide ca finantarea sa se realizeze in mai multe transe de plata.

Platile aferente tuturor transelor se vor face in lei.

Perioada de eligibilitate a proiectului este 1 aprilie – 31 decembrie 2013.

Grantul acordat nu va fi in nici un caz mai mare decat suma solicitata de candidat in tabelul bugetar al propunerii de proiect.

In cazul in care vor exista solicitari exagerate sau nejustificate in cadrul unor categorii diferite in buget, Agentia Nationala isi rezerva dreptul sa aprobe aceste solicitari doar pana la limita pretului pietei.

Costurile legate de subzistenta (cazare si masa) precum si cele legate de transportul intern se vor aproba in limita unui cuantum maxim de 50 de Euro per participant pe zi. Acest plafon poate fi marit in cazuri bine justificate pentru acele proiecte care implica tineri cu dizabilitati.

Costurile pentru achizitii de echipamente nu vor fi aprobate.

Nu se vor aproba cheltuieli pentru plata facilitatorilor/ formatorilor decat in limita a 150 de Euro pe zi/ facilitator (cu exceptia cazurilor bine justificate) si a unui facilitator pe sesiune. Facilitatorii/ formatorii pot proveni si din cadrul structurilor de suport.

Decontul se va face in regim de costuri reale.

Cofinantarea nu are un plafon minim insa trebuie sa fie asigurata. Ea poate fi si sub forma de contributie in natura, fara a depasi insa jumatate din cuantumul total mentionat la cofinantare (deci cel putin jumatate din suma asumata la sectiunea cofinantare din formularul de candidatura trebuie sa fie in bani). La raportul final trebuie sa existe dovezi pentru intreaga suma, inclusiv pentru cofinantare in bani si in natura.

Cofinantarea in natura poate fi constituita din o serie de bunuri si servicii conform listei de mai jos puse la dispozitia beneficiarului de terti cu titlu gratuit si echivalentul financiar din contributia ca munca a voluntarilor implicati in proiect.

Bunurile si servicii ce vor fi luate in considere pentru contributia in natura sunt urmatoarele:

  • servicii de transport (mai putin inchiriere automobile)
  • cazare si masa in cuantum maxim de 50 Euro/zi/participant
  • inchiriere sala in cuantum maxim de 50 Euro/zi
  • servicii de interpretare in cuantum maxim de 50 Euro/zi
  • servicii de formare / facilitare in cuantum maxim de 150 Euro/zi
  • materiale promotionale si informative

Bunurile si servicii puse la dispozitia beneficiarului de terti cu titlu gratuit trebuie sa fie justificate corespunzator prin documente contabile (vezi Ghidul Programului).

Contributia in natura ca munca a voluntarilor se va raporta la echivalentul financiar al unui salariu minim brut pe economie si va fi considerata proportional cu timpul de lucru in proiect. In anul 2013 salariu minim brut este de 700 lei/ luna pentru un program complet de lucru de 169,33 de ore in medie pe luna reprezentand 4,13 lei/ora (stabilit de Guvernul Romaniei si publicat in Monitorul Oficial nr 922/27.12.2011, conform HG 1225/14.12.2011). La raportul final se vor lua in considerare contributii in natura ca munca a voluntarilor de maxim 10% din bugetul aprobat al proiectului. Persoanele care fac parte din personalul platit al organizatiei (permanent sau temporar) nu pot fi considerate voluntari.

Termenul limita pentru depunerea dosarului de candidatura este 1 martie 2013.

Finantator: Uniunea Europeana

Sursa: Tinact.ro

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul programului

Formular de candidatura

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top