Apel Orizont 2020 – Tema 2: Rezistenta la dezastre – Protejarea si securizarea societatii, inclusiv adaptarea la schimbarile climatice

dezastre-naturale.jpg

Acest apel face parte din programul-cadru Orizont 2020: Rezistenta la dezastre – Protejarea si securizarea societatii, inclusiv adaptarea la schimbarile climatice. Proiectele trebuie sa promoveze mecanisme si interactiunile eficiente intre diverse institutii in scopul reducerii riscurilor catastrofelor naturale. 

Status: INACTIV
Depunere pana la: 27.08.2015
Buget: 82.330.000 euro

dezastre-naturaleAvand in vedere recentele catastrofe naturale, societatea e nepregatita si vulnerabila la astfel de evenimente.

Drept urmare, este nevoie de o abordare mult mai coerenta, de solutii si mecanisme inovative care sa implice diverse institutii responsabile.

Obiectivul principal este acela de a gasi noi strategii de inlaturare a traditionalelor riscuri in privinta catastrofelor naturale.

Proiectele trebuie sa: 

  • dezvolte o retea oficiala si eficienta care sa promoveze mecanisme si interactiuni intre diversi actori responsabili de aceasta problematica (cercetatori, autoritati, platforme, protectie civila etc.) pentru a contribui la o noua viziune strategica in scopul inlaturarii riscurilor provocate de catastrofele naturale;
  • identifice activitatile-cheie pe termen lung si scurt care construiesc noi concepte de imbunatatire a stiintei interdisciplinare cat si adaptarea la metodele si instrumentele noi de eliminare a riscurilor aplicate atat la nivel national cat si la nivel european;
  • aiba in vedere strategiile nationale si europene cat si dezvoltarea unui management planificat la nivel national.

Solicitantii eligibili sunt: 

  • Statele membre ale Uniunii Europene;
  • Tarile de peste mari si teritoriile (TTPM) legate de statele membre;
  • Organizatiile de interes internationale.

Impactul asteptat

Cel mai important rezultat al acestei actiuni trebuie sa fie crearea si consolidarea unui plan de colaborare intre statele membre ale Uniunii Europene in scopul reducerii riscurilor dezastrelor naturale. 

Bugetul total alocat este de 82.330.000 EUR. Informatii cu privire la rezultatul evaluarii se vor primi in maxim 5 luni de la data limita de depunere. Comisia Europeana isi rezerva dreptul de a selecta doar proiectele al caror cost de implementare se situeaza intre 3 si 8 milioane de euro.

Termenul limita: 27 august 2015, ora 17:00 (ora locala Bruxelles).

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului
Ghidul solicitantului

Sursa: Comisia Europeana
Finantator: Comisia Europeana

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.