Apel pentru propuneri de proiect in Republica Moldova: Fondul pentru Cooperare Locala

republ-moldova.jpg

Apelul pentru propuneri de proiecte in Republica Moldova in 2016, in cadrul Fondului pentru Cooperare Locala (FCL) al Ambasadei Finlandei la Bucuresti este in curs de desfasurare.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 29.02.2016
Buget: 25.000 – 40.000 euro

Scopul FCL este de a complementa alte eforturi finlandeze de dezvoltare in domeniile reducerii saraciei si de mediu, dezvoltarii economice si sociale durabila, drepturilor omului, democratiei si bunei guvernari, precum si a consolidarii societatii civile.

rep moldovaObiectivele intersectoriale ale politicii de dezvoltare finlandeza, inclusiv egalitatea de gen, reducerea inegalitatilor sociale si a sustenabilitatii climatice, trebuie, de asemenea, sa fie integrate in toate proiectele finantate de Finlanda, subliniind acele aspecte care vor beneficia cel mai mult in contextul local.

Fondul in Republica Moldova are doua domenii prioritare in 2016, cu orientari tematice axate pe:
1. Sprijin pentru consolidarea societatii democratice, incluzive si responsabile care promoveaza drepturile omului
• Promovarea drepturilor grupurilor celor mai vulnerabile.
• Consolidarea principiilor democratice si protejarea drepturilor omului.

2. Sprijin pentru libertatea de exprimare si a diversitatii mass-media
• Promovarea transparentei, accesului la informatie, responsabilitatii si a participarii publice.

Pot depune proiecte: organizatiile non-guvernamentale registrate legal din Republica Moldova, ale caror obiective si activitati sunt in conformitate cu domeniile prioritare tematice si care au o experienta relevanta si solida in implementarea de proiecte similare.

Organizatiile care sunt sprijinite in prezent de Ambasada Finlandei nu sunt eligibile pentru participarea la apel. Fondul nu poate fi utilizat pentru a sprijini activitatea Guvernului, ministerelor, municipalitatilor sau partidelor politice, proiectelor in urma carora beneficiarul este o singura persoana sau a afacerilor (intreprinderilor) private, proiectelor care servesc unor scopuri pur religioase sau de caritate, intreprinderilor de microfinantare, sau organizatiilor finlandeze sau rezidente ale altor tari decat Republica Moldova.

Aplicantii prospecitivi vor trebui sa furnizeze informatii detaliate cu privire la organizarea acestora. Doar organizatiilor preselectate li se va socilicita prezentarea conturilor anuale din anul precedent si a situatiilor financiare, auditate de un contabil public (auditor extern) sau din cadrul organizatiei (auditor intern). Activitatile propuse trebuie sa atinga un public larg (direct si indirect) si sa aiba un potential de impact semnificativ si replicabil.

Programul propus nu trebuie sa fie finantat integral de catre donator; fondul nu este destinat pentru finantare de baza, iar organizatia trebuie sa demonstreze capacitatea de a rula activitati de zi cu zi. Un buget detaliat trebuie sa fie atasat la propunerea de proiect (aplicatie).Informatii detaliate cu privire la proiectul propus vor fi furnizate prin completarea formularului de aplicare al ambasadei.

Sumele acordate vor varia de la 25.000 euro pana la 40.000 euro.

Durata proiectului este limitata pana la un an.

Cererile primite vor fi evaluate pe baza urmatoarelor criterii:
•  Experienta anterioara in proiecte cu accent tematic similar;
• Obiective de proiect concrete, obiective, masurabile, realizabile si relevante;
• Fezabilitatea planului de implementare a activitatilor de proiect;
• Claritatea privind principalii beneficiari;
• Utilizarea eficienta si eficace a fondurilor – organizatia trebuie sa demonstreze in bugetul propus ca fondurile vor fi utilizate eficient si eficace pentru a atinge obiectivele de proiect stabilite;
• Abordare inovatoare pentru rezolvarea problemelor comunitare;
• Sustenabilitatea rezultatelor – organizatia trebuie sa indice in mod clar modul in care impactul proiectului va fi durabil, dupa incetarea finantarii din partea Ambasadei Finlandei.

Propunerea de proiect trebuie sa fie prezentata in limba engleza. Toti candidatii vor fi contactati. Email-ul cu aplicarea integrala si anexele corespunzatoare nu trebuie sa depaseasca in marime 2 MB.

Termenul limita de depunere a aplicatiilor: luni, 29 februarie 2016, pana la ora la ora 16:00. Propunerile de proiect depuse dupa termenul limita nu vor fi luate in considerare.

Aplicatiile si posibile clarificari suplimentare pot fi trimise prin e-mail la [email protected]

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website

Formularul de aplicare

Finantator: Finlanda
Sursa: www.centruinfo.org

[caseta-final-fise]

One thought on “Apel pentru propuneri de proiect in Republica Moldova: Fondul pentru Cooperare Locala”

  1. Balici Mihai spune:

    Dati numai fonduri pentru vorbarie goala si fara efect’
    Dati bani in mod concret pentru IMM, pentru scoli ,spitale , agricultura nu intruniri ,conferinte ,schimburi de experiente etc etc
    UE cu asemenea politici de vorbarie goala si fara continut se va duce de rapa ,nu are nici un viitor ,dar mai atrage in faliment si tari ca Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.