Apelul Participare civică în zone insuficient deservite

active.png

Status: Activ
Buget:

  • GRANTURI MICI- Între 5.000 și 50.000 Euro
  • GRANTURI TIP RĂSPUNS RAPID- Între 5.000 și 15.000 Euro

Termen limită: 27.04.2023

Obiectivul acestui Apel este de a stimula implicarea civică în zone și pentru grupuri țintă insuficient deservite.

Scopul: Susținerea iniţiativelor organizaţiilor neguvernamentale de creștere a implicării cetățenilor în comunitate, prin dezvoltarea de modalităţi prin care aceștia pot contribui la cultura democratică la nivel local/național. Pe termen lung, cetățenii vor deveni mai implicați în viața comunității și în procesul de luare a deciziilor publice, având puterea de a asigura responsabilitatea factorilor de decizie.

Apelul este lansat în cadrul Outcome-ului 1 de Program – Cultura democratică și conștientizarea civică consolidate și acoperă două arii prioritare ale Active Citizens Fund România, respectiv „Democrație, cetățenie activă, bună guvernare și transparență” şi „Mediu și schimbări climatice”.

Proiecte eligibile:

GRANTURI MICI

ONG-urile mici sunt sprijinite în vederea stimulării implicării civice în zone şi pentru grupuri ţintă insuficient deservite. Sunt puternic încurajate parteneriatele între ONG-urile mici și ONG-uri cu mai multă experiență, active la nivel local, precum și cu alți stakeholderi.

Protecția mediului și schimbările climatice vor fi sprijinite doar ca parte a măsurilor de promovare a participării civice, advocacy, inovare socială și cetățenie active.

GRANTURI TIP RĂSPUNS RAPID

În legătură cu una din cele două arii acoperite de Apel, sunt sprijinite iniţiative care răspund cel mai bine unei situații în derulare (amenințare sau oportunitate) strâns legată de agenda publică și/ sau care afectează sectorul neguvernamental şi care necesită o acțiune imediată.

Cerința esențială constă în demonstrarea necesității unei reacții rapide pentru a rezolva/ contracara situația identificată. Nerestricționate la ONG-uri mici; nerestricționate la zone insuficient deservite.

Activităţi eligibile pentru granturile mici şi granturile tip răspuns rapid:

  • Îmbunătăţirea educației civice și a drepturilor omului în zone insuficient deservite, inclusiv prin dezvoltarea de parteneriate între ONG-uri mari/ cu experiență și ONG-uri mai mici/ / cu mai puţină experienţă.
  • Susţinerea participării active a cetățenilor în activități civice.
  • Litigii/cazuri întreprinse în justiţie privind susţinerea participării cetăţenilor (consiliere, asistență juridică etc.)
  • Organizarea de activități educaționale (în afara sistemului formal) privind protecția mediului/ schimbărilor climatice prin metode experiențiale, inovatoare și creative. Acestea ar putea viza cetățenii, profesorii, elevii/ studenţii, etc.
  • Inițiative de advocacy şi de monitorizare a politicilor prin abordări participative privind probleme legate de protecția mediului/ schimbărilor climatice.
  • Litigii/ cazuri întreprinse în justiție în legătură cu protecția mediului/ schimbărilor climatice (consiliere, asistență juridică etc.).

Documentație

Website-ul programului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top