Apelul ”The Flagship ERA-NET — FLAG-ERA III”

carte.jpg

Status: Activ
Buget: 500.000 EUR
Termen limită: 19.04.2021

Cele două inițiative FET Flagship, Graphene și Human Brain Project (HBP), sunt inițiative pe scară largă în Spațiul European de Cercetare (European Research Area) care abordează provocările științifice și tehnologice (S&T), bazate pe o viziune unificatoare, un proiect de bază care servește acestei viziuni și mecanisme pentru a alinia eforturile de finanțate din diverse surse cu acest proiect de bază. În acest context, FLAG ‐ ERA, „Flagship ERA ‐ NET”, reunește organizații naționale și regionale de finanțare (NRFO) din Europa și nu numai ,cu scopul de a sprijini, împreună cu Comisia Europeană (CE), inițiativele emblematice FET.

Unul dintre obiectivele sale principale este de a permite cercetătorilor să completeze proiectele emblematice actuale și să colaboreze pentru realizarea viziunii lor utilizând apeluri transnaționale, naționale și regionale existente deja sau dedicate. În special, FLAG ‐ ERA urmărește lansarea de apeluri transnaționale (JTC) care permit cercetătorilor din mai multe țări să contribuie în comun la obiectivele prezentului apel transnational (JTC). Acesta este cel de al treilea astfel de apel, după JTC 2015 și JTC 2017.

Consorțiile trebuie să fie internaționale. Ele trebuie să implice cel puțin:
– 3 parteneri care solicită finanțare din partea a 3 țări participante;
– 2 parteneri care solicită finanțare din partea a 2 țări participante și un partener dintr-o altă țară care își asigură finanțarea proprie ca partener de bază al proiectului.

În ambele cazuri, partenerii care solicită finanțare pot fi membri ai Proiectului Flagship Core Project.
În oricare din cele două situaţii, coordonatorul consorțiului trebuie să fie un partener care solicită finanțare (și poate fi eligibil pentru finanțare) de la o organizație care participă în apel. Participarea femeilor în aceste consorţii şi asigurarea unui echilibru de gen este apreciata. Consorțiile trebuie să fie echilibrate. Finanțarea maximă solicitată de către o ţară într-o propunerede proiect este de maxim 60% din finanțarea totală solicitată prin propunere, cu excepția cazului în care numai parteneri din 2 țări solicită finanțare, caz în care această sumă se poate ridica până la 75%.

Apelul este împărțit în sub-apeluri corespunzătoare diferitelor subiecte (Graphene și HBP) și, în cadrul subiectului Graphene, la niveluri diferite de pregătire tehnologică (TRLs). Cu scopul de a sprijini evoluția grafenului către TRL-uri superioare și de a încuraja transmiterea de propunerile cu un impact industrial sau economic ridicat, se organizează un apel dedicat cercetarii aplicate și inovative, pe lângă apelul dedicat cercetării bază.

Aceste două sub-apeluri diferă în ceea ce privește țările participante și organizațiile de finanțare, acestea fiind evaluate de diferite grupuri. Propunerile care vizează TRL-uri până la 4 la sfârșitul proiectului ar trebui să fie depuse în cadrul sub-cererii de cercetare de bază, iar propunerile care vizează TRL-urile de 5 sau mai mari la sfârșitul proiectului ar trebui depuse în cadrul sub-apelului de cercetare aplicată și inovare.

Documentația
Website-ul programului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.