APIA: Cererile de plata pentru acordarea ajutorului de stat privind acciza la motorina utilizata se depun pana pe 31 ianuarie

apia-motorina.jpg

Cererile de plata pentru acordarea ajutorului pentru motorina achizitionata si utilizata in agricultura in perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2017 se pot depune pana la data de 31 ianuarie 2018, inclusiv, informeaza Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Potrivit sursei citate, cererile se depun la Centrele Judetene ale APIA, respectiv al municipiului Bucuresti, de catre administratorul/reprezentantul legal sau imputernicitul acestuia, caz in care imputernicirea este emisa de administratorul/reprezentantul legal si este insotita de copia actului de identitate al persoanei imputernicite.

Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre rata accizei standard si rata accizei reduse (stabilita la 21 de euro/1.000 litri) pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura a carui valoare unitara este de 1,7385 lei/litru.

Toate cererile de plata trebuie insotite de o serie de documente ce pot fi consultate pe pagina de internet a APIA.

Documentele depuse in copie vor fi certificate pentru conformitate cu originalul de catre solicitantul sprijinului, insusite prin semnatura, si vor purta sintagma ‘Conform cu originalul’.

APIA a achitat, in decembrie 2017, peste 177 de milioane de lei pentru acciza la motorina utilizata in agricultura in T3 (perioada 1 iulie – 30 septembrie 2017).

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.