APIA elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Schemei de plata unica pe suprafata – Campania 2012

adeverinte.jpg

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Schemei de plata unica pe suprafata – Campania 2012, care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la Bancile care au incheiat Conventii cu Agentia.

Pana la aceasta data, APIA a incheiat Conventii cu BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, Banca Comerciala Romana S.A, Banca Transilvania, Banca UniCredit tiriac Bank S.A., Banca Carpatica, Banca Centrala Cooperatista CREDITCOOP, OTP Bank Romania S.A., Banca Comerciala INTESA SANPAOLO ROMANIA S.A., Bancpost S.A.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA si Fondul National de Garantare a Creditului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii garanteaza creditele acordate de banci fermierilor, in cadrul acestui tip de conventie.

In perioada urmatoare, APIA va incheia conventii si cu alte banci comerciale.

Potrivit conventiilor, la solicitarea scrisa a fermierului, centrul judetean/local APIA unde acesta a depus cererea in Campania SAPS 2012 va elibera o Adeverinta prin care confirma ca Beneficiarul a depus cererea de plata pentru Schema unica de plata pe suprafata (SAPS) pentru anul 2012 si ca au fost efectuate controalele si verificarile administrative asupra cererii de plata a Beneficiarului, conform reglementarilor in vigoare. Nu pot beneficia de aceasta adeverinta fermierii selectati la controlul pe teren (clasic sau teledetectie). De asemenea, in adeverinta se va mentiona suprafata determinata pentru plata in cadrul schemei SAPS si faptul ca beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plata la data emiterii acesteia, precum si ca indeplineste conditiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Valoarea creditului poate fi de pana la 90 la suta din suma cuvenita din SAPS, astfel:
a) pentru creditele acordate de Banca Creditoare pana la data de 29.09.2012 inclusiv – la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrala Europeana in ziua anterioara datei solicitarii creditului;
b) pentru creditele acordate de Banca Creditoare incepand cu data de 30.09.2012 inclusiv – la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrala Europeana din data de 30.09.2012.

Mentionam ca APIA a incheiat astfel de conventii si pentru campanile SAPS 2007 – 2011.

Sursa: APIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.