APIA Iasi va relua platile catre fermieri

agricultura5.jpg

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura – Centrul Judetean Iasi aduce la cunostinta fermierilor interesati faptul ca din data de 15 ianuarie 2013, se vor relua platile catre fermierii care au depus cereri pentru sprijinul pe suprafata in campania 2012.

Purtatorul de cuvant al APIA Iasi, Narcis Ivan a declarat ca platile se vor face la cursul de schimb de 4,5383 lei pentru un euro, stabilit de catre Banca Centrala Europeana in data de 28 septembrie 2012 si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr.294/1 din 29 septembrie 2012.

Se da 54 euro/ha restul de plata SAPS (dupa plata avansului de 53,8 euro/ha), 32,4 euro/ha PNDC1 (plati nationale complementare directe, pentru culturi in teren arabil), 80 euro/ha LFA (zone defavorizate – 20 de comune din judetul Iasi).

Sursa: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura

6 thoughts on “APIA Iasi va relua platile catre fermieri”

 1. Leu Rodica spune:

  Cand se fac platile la a2a transa a subventiilor in agricultura ? daca aveti idee va rog contactati`ma [email protected]

 2. ceaus maria spune:

  De ce nimeni nu verifica cum se distribuie banii in teritoriu. In 2008 si 2009 , cumnata mea Ceaus Marta din Craiova a obtinut subventii de la APIA fara a detine teren in cum. Teslui ,jud.Dolj,si fara a detine o procura de la vreo persoana in acest sens., respectiv de la soacra mea si a ei. Astfel ; in anul 2008 a primit suma de 5331 lei pentru suprafata de 23,91 ha , iar in 2009 a primit suma de 10983,8 lei pentru suprafata de 26,23 ha, Desi sunt bani ” facuti cadou” de APIA din fonduri europene,politia si parchetul din Craiova au dispus N.U.P. impotriva acesteia . daca aceasta nu plateste pentru faptele ei vom face tot posibilul ca petitia noastra sa ajunga la Consiliul Europei .

 3. aurel spune:

  hotilor ne ati adus in pragu disperarii cu atatea taxe pe garicultura

 4. comisaru spune:

  Un mincinos ca si cei care l-au pus acolo.Peste tot unde intrebi nu stie nimeni cand se reiau platile la saps.Poate idiotul asta a descoperit o comoara si da banii de la el.Astia sunt conducatorii pe care i-am ales ,au adus minciuna la rang de politica de stat.Eu cred ca Basescu si Boc sunt de vina ca nu sunt platiti agricultorii (Antena3 …).

 5. ion spune:

  domnilor de la finantare va rugam sal mai intrebati pe domnul purtator de cuvant de la apia iasi de unde stie ca din 15 ian se vor relua platiile la suventii in agricultura

 6. munte ion spune:

  domnule purtator de cuvant de la apia iasi ,am impresia ca dumneata spui minciuni ,de unde stii dumneata ca din 15 ianuarie se fac plati la saps ,pndc1 de unde stii ,ca noi sunam la apia buc si nu se stie de nici o data sigura ,va rugam reveniti cu noi informatii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.