Calendarul platilor APIA pentru subventiile agricole, in primele luni ale anului

fermier_cai.jpg

fermier_caiMinistrul Agriculturii Daniel Constantin adeclarat, in cadrul unei intalniri cu reprezentantii fermierilor, ca APIA a inceput plata subventiilor agricole inca din primele zile ale anului 2014, gratie promulgarii Legii bugetului de stat in decembrie 2013, care a facut posibil imprumutul de la Trezoreria Statului a sumei de 6,3 miliarde de lei.

Astfel, pentru Schema de Plati Unice pe Suprafata (SAPS), din cele 3,1 miliarde lei alocate, APIA a solicitat pentru plata suma de 979 milioane lei.

In privinta Platilor Nationale Directe Complimentare (CNDP), APIA a solicitat pentru platile din domeniul vegetal suma de 140 milioane lei din totalul aferent de 596 milioane lei, urmand ca pana la 15 februarie sa fie platiti fermierilor toti banii necesari infiintarii culturilor in primavara.

De asemenea, APIA a solicitat toti banii necesari platii CNDP la ovine, in suma de 345 milioane lei, urmand ca platile pentru crescatorii de ovine din zonele defavorizate, care vor primi suplimentul de 6,5 euro/cap de animal, sa se faca la inceputul lunii februarie.

In ceea ce priveste Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, ministrul Daniel Constantin a aratat ca acesta va fi terminat, in forma integrata, pana in jurul datei de 15 februarie 2014 si va fi transmis la Bruxelles.

Potrivit ministrului, in noul PNDR a fost introdusa si o a-14-a masura, care prevede continuarea platilor in vederea transformarii fermelor de semi-subzistenta in ferme care produc pentru piata, plata urmand a fi de 15.000 euro/proiect pentru un numar de 10.000 gospodarii taranesti de semi-subzistenta.

Sursa: MADR

Doriti sa obtineti subventii sau ajutoare de stat pentru agricultura?

Simtiti ca nu mai faceti fata birocratiei si ca aveti nevoie
de ajutor?

Cereti ajutorul expertului Finantare.ro, Antoniu Poienaru!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.