APIA: Noi modificari privind conditiile de acordare a cotei individuale de lapte

milk.jpg

milkAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca in Monitorul Oficial nr. 128 din data de 11.03.2013 au fost publicate urmatoarele acte:

1. Ordinul nr. 62/07.03.2013 pentru modificarea Ordinului ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 83/2009 privind stabilirea conditiilor de acordare a cotei individuale de lapte din rezerva nationala.

Modificarile aduse sunt urmatoarele:

Producatorul de lapte nu va beneficia de cota din rezerva nationala daca a vandut sau a cedat cu titlu gratuit orice cantitate de cota:

  • in anul de cota precedent anului de cota in care are loc distribuirea din rezerva nationala;
  • in anul de cota curent distribuirii din rezerva nationala.

De asemenea, cererea de acordare a unei cantitati de cota din rezerva nationala nu va mai fi insotita de actul de receptie a lucrarilor privind investitiile din exploatatia pentru care s-a solicitat cota din rezerva nationala.

Astfel, fermierul va depune cererea insotita de urmatoarele documente:

  • act de identitate (BI/CI);
  • cod unic de inregistrare, dupa caz;
  • cardul de identificare a exploatatiei la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor;
  • pasapoartele vacilor de lapte care fac obiectul extinderii exploatatiei sau al investitiei noi, pentru care a fost solicitata cota din rezerva nationala, dupa caz;
  • documentele prin care demonstreaza cantitatea de lapte obtinuta si comercializata din exploatatia pentru care a solicitat cota din rezerva nationala;
  • declaratie pe propria raspundere privind surplusul cantitatii de lapte vandute direct fata de cota detinuta, in cazul solicitarii de cota din rezerva nationala pentru vanzari directe.

2. Ordinul nr. 63/07.03.2013 pentru modificarea anexei nr. 1 “Conditii de aprobare a cumparatorilor de lapte de vaca” la Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 695/2008 privind stabilirea Conditiilor de aprobare a cumparatorilor de lapte de vaca si a formularului de cerere pentru aprobarea si inscrierea acestora in Registrul cumparatorilor.

Modificarile aduse sunt urmatoarele:

Operatorul economic care solicita aprobarea si inscrierea in Registrul Cumparatorilor de lapte, va depune la dosar aprobarea sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor numai in cazul in care desfasoara activitatea de colectare, ambalare, depozitare, racire, transformare si / sau transport.

Sursa: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.