Crescatorii de vite din zonele defavorizate primesc subventii de peste 26 de milioane de euro

vacutze.jpg

vacutzeAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca in zilele imediat urmatoare efectueaza platile aferente ajutorului specific acordat producatorilor de lapte si carne de vita din zonele defavorizate, pentru anul de cerere 2012, in suma totala de 26.233.160 euro cu sursa de finantare FEGA (Fondul European pentru Garantare in Agricultura).

De acest ajutor beneficiaza un numar total de 78.691 crescatori de animale si un efectiv de 281.544 animale eligibile, respectiv 275.293 vaci de lapte, 3.235 bivolite de lapte si 3.016 taurine din rase de carne si metisii acestora.

Cuantumul ajutorului specific calculat pentru categoria vaci de lapte este de 93,42 euro, pentru categoria bivolite de lapte este de 187,5 euro, iar pentru categoria taurine din rase de carne si metisii acestora cuantumul este de 300 euro.

Mentionam ca valoarea ajutorului specific a fost calculata la cursul euro-leu stabilit de Banca Centrala Europeana la ultima cotatie a lunii septembrie, respectiv 4,5383 lei.

Sursa: APIA

Doriti sa obtineti subventii sau ajutoare de stat pentru agricultura? Simtiti ca nu mai faceti fata birocratiei si ca aveti nevoie de ajutor?

Cereti ajutorul expertului Finantare.ro, Antoniu Poienaru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.