APIA: Producatorii agricoli pot depune cererea de acordare a ajutorului de stat pentru motorina

motorina2.jpg

motorina-apiaAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza producatorii agricoli ca pot depune cererea pentru acordarea unui ajutor de stat pentru motorina utilizata in agricultura in trimestrul IV al anului 2014, pana la 27 februarie 2015  inclusiv.

Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard si  acciza redusa (stabilits la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura, a carui valoare unitara, determinata potrivit prevederilor art. 218 din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, este de 1,7975 lei/litru.

Beneficiarii ajutorului de stat achizitioneaza cantitatile necesare de motorina si solicita documentele fiscale de vanzare emise de furnizori pe numele acestora, in vederea efectuarii lucrarilor mecanizate in agricultura in trimestrul IV al anului 2014, in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare.

Plata ajutorului de stat sub forma de rambursare se efectueaza pana la data de 30 iunie 2015, in limita bugetului anual aprobat. Suma totala alocata schemei de ajutor de stat este de 162.673,75 mii lei.

Cantitatea totala de motorina pentru care se acorda ajutor de stat sub forma de rambursare este de 90.500,00 mii litri. Cantitatile maxime de motorina utilizata in agricultura in trimestrul IV al anului 2014, defalcate pe structura de culturi si/sau pe efectivele de animale/pasari/albine/viermi de matase si/sau pe lucrarile de imbunatatiri funciare, pentru care se acorda ajutor de stat sub forma de rambursare, sunt prevazute in anexa la HG nr. 1108 din 12 decembrie 2014.

In cazul in care cantitatile de motorina pentru care se solicita plati in cadrul schemei de ajutor de stat depasesc cantitatile prevazute in anexa, cuantumul platilor se reduce proportional.

Se considera ajutor necuvenit sumele incasate si utilizate pentru alte scopuri decat cele pentru care au fost solicitate, sumele incasate prin inscrierea sau atestarea de catre beneficiari a unor date ori situatii nereale pe documentele de decontare aferente ajutorului sau cu incalcarea in orice mod a prevederilor legale. Sumele reprezentand ajutor necuvenit se recupereaza de la beneficiarii ajutorului de stat, potrivit prevederilor art. 13 – 17 din Ordonanta Guvernului nr. 14/2010, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 74/2010, cu completarile ulterioare.

Sursa: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.