APIA si Banca Transilvania au incheiat noi conventii pentru finantarea fermierilor

vaca_porc.jpg

vaca_porcBanca Transilvania si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) au semnat doua noi conventii destinate finantarii agricultorilor pe baza subventiilor acordate de APIA pentru bunastarea animalelor (procine si pasari). In baza acestora, BT acorda imprumuturi in cuantum de 90% din valoarea adeverintelor APIA, destinatia acestora fiind acoperirea capitalului de lucru.

Oficialii BT sustin ca au simplificat documentatia pentru credite si, in plus, ofera consultanta de specialitate, prin Departamentul pentru Agricultura al bancii.  

Portofoliul de servicii si produse destinate agricultorilor cuprinde: credite pentru capital de lucru avand ca destinatie achizitionarea de furaje si de medicamente; credite pentru constructia de adaposturi si grajduri pentru animale; credite pentru silozuri; credite pentru dotarea fermelor zootehnice cu echipamente pentru hranirea animalelor, echipamente pentru incalzire si ventilatie, sali de muls, rezervoare de racire a laptelui etc.

Finantarea agriculturii, prin Banca Transilvania, este asigurata prin credite bancare, fonduri europene sau leasing, care pot fi folosite separat sau combinate – fie cele mentionate, fie cu alte forme de imprumut.

Sursa: Banca Transilvania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.