Apicultorii se plang ca noul PNDR este doar pentru cei bogati

apicultor.jpg

apicultorAsociatiei Crescatorilor de Albine din Romania (ACA) sustine ca plafonul stabilit de noul PNDR pentru accesarea de fonduri europene este prea ridicat si limiteaza accesul micilor intreprinzatori la finantare.

Practic, pentru a obtine finantarea minima de 12.000 de euro, un apicultor trebuie sa detina 220 de familii de albine.

“Prin proiectul care circula in dezbatere, in momentul de fata, se cere un punctaj pentru apicultura pe care foarte greu il vom putea realiza. Familia de albine este inregistrata cu o valoare de productie de numai 52,26 euro. La un calcul simplu, ca sa primesti nivelul minim de 12.000 euro trebuie sa ai cel putin 220 de familii de albine, la valoarea de productie anuntata. In vechiul program, pentru 10.000 de euro trebuia sa detii doar 87 familii de albine, iar pentru suma maxima de 40.000 de euro, apicultorii aveau nevoie de mai putin de 200 de familii de albine. Acum, ca sa iei plafonul maxim de 50.000 de euro din noul program trebuie sa ai peste 1.000 de familii de albine”, a explicat Ioan Fetea, presedintele ACA.

Sursa: Agerpres

2 thoughts on “Apicultorii se plang ca noul PNDR este doar pentru cei bogati”

  1. valy spune:

    Asa inteleg prea luminatii sa ajute tineretul .Rusine domnilor guvernanti!

  2. MUSA IONUT FLORIN spune:

    CEA MAI MARE GRESEALA IN LOC SA SPRIJINE MICII FERMIERI CEI CARE AU PROIECTE IN DERULARE SAU SA II AJUTE PE CEI CARE SUNT LA INCEPUT ………….ACEST PNDR II AJUTA PE MARII BOGATASI ………..
    RUSINE CELOR DIN MINISTER CARE AU FACUT ACEST PLAN DIN PNDR CU ACESTE MASURI ……………..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.