A demarat Rabla 2014 – vezi ce noutati aduce programul de innoire a parcului auto

rabla_mos_mecanic.jpg

rabla_mos_mecanicCei care doresc sa-si caseze automobilele vechi in schimbul unui tichet valoric de 6.500 de lei pot apela si in acest an la Programul Rabla.

Deocamdata, Programul de innoire a parcului auto este deschis doar persoanelor fizice, pentru care exista disponibile, la nivel national, 17.000 de tichete valorice. De asemenea, mai exista 3.000 de tichete rezervate persoanelor juridice (firme, institutii, ONG-uri), insa deocamdata aceasta componenta a programului nu este deschisa.

“Declaram oficial deschis Programul adresat tuturor persoanelor fizice interesate sa-si schimbe autovehiculul vechi cu unul nou. Am ajuns astazi deja la a 10-a editie de derulare a Programului de Innoire a Parcului Auto. Putem spune ca acesta este unul dintre cele mai longevive Programe guvernamentale. Si anul acesta, la fel ca in fiecare editie, Programul se deruleaza din fondurile Administratiei Fondului pentru Mediu”, a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice.

Pe langa prima de casare de 6.500 lei, persoanele fizice mai pot primi primi cate un eco-bonus in valoare de 500 lei, dar nu mai mult de doua eco-bonusuri cumulate in cazul achizitionarii de autovehicule eco-frendly.

“In acest moment sunt validati in Program 87 de producatori-dealeri auto. Acestia acopera practic peste 230 de puncte de lucru la nivel national, astfel ca accesul orcarui doritor este extrem de facil indiferent de zona in care locuieste. Producatorii au fost validati in perioada 24-31 martie 2014, de catre Administratia Fondului de Mediu”, a precizat Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice.

In aceasta editie a Programului se poate inscrie orice persoana care are domiciliul sau resedinta in Romania, nu are obligatii de plata la bugetul local si este proprietarul unui autovehicul cu o vechime de minimum 8 ani. Aceasta este de altfel una dintre noutatile Programului 2014, pana acum fiind acceptate doar autovehiculele cu o vechime de cel putin 10 ani.

O alta noutate este faptul ca persoanele fizice care doresc sa beneficieze de un tichet electronic se vor adresa direct producatorilor/dealerilor validati in program. De asemenea, in aceasta editie tichetele nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor, urmand sa fie alocate electronic in sistemul informatic al AFM.

Prin Programul Rabla au fost investiti pana acum 1.744.312.712 de lei, implementarea sa conducand la eliminarea din circulatie a jumatate de milion de masini vechi si foarte vechi.

Documente anexate:

Lista producatorilor/distribuitorilor autorizati (PDF)

Ghidul Rabla 2014

Sursa: Administratia Fondului de Mediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.