Aproape 21 milioane euro pentru imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor din orasele mici si mijlocii

Eveniment-lansare-Axa-13-Reg-Centru-5.jpg

Peste 50 de reprezentanti ai primariilor de orase mici si mijlocii din Regiunea Centru au participat la Alba Iulia, la evenimentul de lansare a Axei prioritare 13.1 din cadrul Programului Operational Regional 2014-2020. Publicat in urma cu o saptamana, ghidul specific al axei ofera primariilor circa 30 de zile pentru a-si pregati proiectele de depunere. Depunerea si solicitarea de finantare prin ADR Centru incepe cu data de 30 aprilie si este posibila pana in 30 august 2018, principiul acordarii fondurilor fiind ”primul venit, primul servit”.

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional a publicat, in data de 28.03.2018, versiunea finala a Ghidului specific pentru Obiectivul Specific 13.1 „imbunatatirea calitatii vietii populatiei in orasele mici şi mijlocii din Romania”, din cadrul Axei Prioritare 13 a POR 2014-2020. Cererile de finantare se pot depune, prin intermediul aplicatiei electronice MySMIS, de orasele sau municipiile ce au sub 100.000 de locuitori (cu exceptia municipiilor resedinta de judet), dar si parteneriate dintre aceste, sau cu institutii publice ori cu ONG-uri acreditate ca furnizori de servicii sociale.

Primariile din cele sase judete ale Regiunii Centru, Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, au la dispozitie un buget de 20,90 milioane euro, un proiect putand avea o valoare totala eligibila de minimum 100.000 euro si de maximum 5 milioane euro. Solicitantul de fonduri (primaria) trebuie sa contribuie la proiect cu minim 2% din valoarea cheltuielilor eligibile solicitate ca finantare. Din bugetul alocat acestei axe sunt finantate activitati integrate si complementare, din cadrul categoriilor A „imbunatatirea serviciilor sociale, educationale, culturale si recreative” (valoarea lor trebuie sa fie de minimum 50% din valoarea eligibila a cheltuielilor privind investitia de baza a proiectului) şi B „imbunatatirea spatiilor publice urbane” (valoare de maximum 50% din valoarea eligibila a cheltuielilor privind investitia de baza a proiectului). Toate activitatile eligibile pot fi realizate si pe teritoriul satelor apartinatoare ale oraselor/ municipiilor.

Sursa: ADR CENTRU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.