Argeş: Piste de biciclete şi alei pietonale la Topoloveni, printr-un proiect cu fonduri UE în valoare de 17,6 milioane lei

download-3-2.jpg

Piste de biciclete şi alei pietonale vor fi realizate la Topoloveni în cadrul unui proiect cu fonduri europene, contractul de finanţare fiind semnat miercuri de către autorităţi. Valoarea proiectului cu fonduri Regio este de 17,6 milioane de lei, iar termenul de realizare este mai 2021.

“Obiectivul general este de a îmbunătăţi infrastructura destinată utilizării mijloacelor nepoluante de transport, astfel încât să se reducă numărul deplasărilor cu autoturismele personale şi, implicit, emisiile echivalente de CO2 din transport. În acest context, populaţia oraşului va beneficia de îmbunătăţirea condiţiilor de deplasare nemotorizată, prin creşterea standardelor de calitate şi siguranţă în utilizarea acestor moduri de transport. De asemenea, prin încurajarea utilizării transportului nepoluant, pietonii şi bicicliştii vor circula în condiţii cu un grad sporit de siguranţă”, se arată într-un comunicat al CJ Argeş.

Contractul de finanţare a fost semnat în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Gabriel Muşat, alături de primarul oraşului Topoloveni, Gheorghiţă Boţârcă.

Prezent a fost şi primarul comunei Domneşti, Ion Zăvoianu care a semnat un contract de finanţare privind modernizarea şi dotarea unei grădiniţe din localitate. Cu o valoare de 2,4 milioane de lei, investiţia are ca termen de realizare luna mai 2021.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.