Zece hectare de terenuri degradate, transformate de Primaria Oradea in spatii verzi, cu fonduri europene

spatii-verzi.jpg

Circa zece hectare de terenuri oradene, aflate in stare de degradare, vor fi transformate in spatii verzi, cu fonduri europene, a declarat primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan.

“Unul dintre obiectivele oraşului este acela de a avea spatii verzi in toate cartierele, iar zonele degradate pe care le avem azi sa fie treptat eliminate şi redate cetatenilor. Pentru atingerea acestui obiectiv profitam de existenta unei axe de finantare europeana, Axa prioritara 4.2, pe Programul Operational Regional, prin care se finanteaza transformarea unor zone degradate in spatii verzi”, a spus Bolojan.

Conform acestuia, primaria lucreaza in prezent prin doua structuri – Directia Tehnica şi Zona Metropolitana Oradea – la intocmirea proiectelor in acest sens, ce vizeaza şapte spatii verzi din Oradea, a caror valoare totala se ridica la cel putin şase milioane de euro. Doua astfel de proiecte vizeaza cartierul Soarelui, cu un spatiu verde de 3.300 mp, ce va fi realizat cu 5,5 milioane de lei, un alt coridor verde, de 8.500 mp, urmând sa fie pe strada Coriolan Pop, investitie de 1,9 milioane de lei, fara TVA.

O parte dintre aceste proiecte de regenerare urbana vor fi votate in şedinta Consiliului Local Oradea de saptamâna viitoare, iar altele, in şedintele din aprilie, astfel incât la finalul lunii mai toate proiectele sa fie depuse, iar in toamna sa poata fi incepute lucrarile, potrivit reprezentantilor administratiei locale.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.