AROBS Transilvania Software, companie românească de IT controlată de antreprenorul clujean Voicu Oprean, a încheiat vineri un plasament privat de acţiuni şi a atras 75 de milioane de lei de la investitori.
Compania a pus la vânzare în ofertă un număr de 54,7 milioane de acţiuni, iar vineri la ora 17.00 investitorii introduseseră ordine de subscriere pentru 154,5 milioane de acţiuni, de unde rezultă o suprasubscriere de 2,82 de ori.
Preţul din ofertă a fost de 1,357 lei pe acţiune, ceea ce înseamnă că subscrierile totale s-au ridicat la 209,7 milioane de lei, arată calculele realizate de ZF.
Compania îşi propune ca acţiunile sale, care vor fi disponibile sub simbolul de tranzacţionare AROBS, să fie listate la BVB până la finalul acestui an.
AROBS Transilvania a anunţat în urmă cu câteva zile că va realiza un plasament privat pentru acţiuni cu intenţia de a atrage aproximativ 75 milioane de lei prin majorarea capitalului social al companiei cu 13,62%.
Atât plasamentul privat, cât şi listarea sunt intermediate de casa de brokeraj BRK Financial Group.
Capitalul obţinut în cadrul plasamentului privat va fi utilizat pentru achiziţionarea altor companii din domeniul IT – servicii software, soluţii de management de flotă, precum şi pentru optimizarea afacerilor – atât la nivel naţional, cât şi internaţional, prin intermediul cărora compania îşi va putea accelera creşterea şi îşi va consolida poziţia pe pieţele în care este prezentă, transmit reprezentanţii companiei.
Totodată, AROBS are în vedere extinderea şi în plan geografic, prin întărirea filialelor din Germania şi Marea Britanie şi prin deschiderea unei filiale în America de Nord, precum şi prin dezvoltarea unor noi linii de expertiză şi specializări, compania considerând că cererea tot mai ridicată pentru servicii şi soluţii software pe plan global reprezintă un context de piaţă benefic pentru AROBS.
Fondată în urmă cu 23 de ani de către Voicu Oprean, AROBS Transilvania Software este specializată în furnizarea de soluţii software personalizate, dar deţine, de asemenea, mai multe soluţii software care sunt deja impuse pe piaţa românească şi în Europa Centrală şi de Sud-Est.
Dezvoltarea de soluţii personalizate pentru clienţi este realizată prin folosirea de tehnologii pentru web, mobile, embedded şi cloud de ultimă generaţie. Toate aceste servicii sunt folosite de companii globale din industrii precum automotive, turism & ospitalitate, IoT, industria farmaceutică, instituţii bancare, întreprinderi majore din diverse domenii de activitate.
Sursa: Ziarul Financiar