STEPS, o treapta necesara catre antreprenoriatul profesionist*

afaceri, antreprenoriat

 

Urmarind stimularea liberei initiative in randurile populatiei active a Romaniei prin dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale si manageriale, proiectul STEPS consolideaza mediul de afaceri autohton.
Programul de formare profesionala “Dezvoltarea competentelor antreprenoriale prin transfer transnational de bune practici si formare profesionala a intreprinzatorilor din Romania – STEPS” vine in intampinarea vocatiei antreprenoriale locale cu o oferta completa si gratuita de seminarii de informare, cursuri si consultanta in domeniul afacerilor cu know-how din Marea Britanie, menita sa furnizeze instrumentele si cunostintele necesare stimularii spiritului antreprenorial si punerii cu succes in practica a ideilor dumneavoastra de afaceri.

Rezultat parteneriatului dintre Institutul Roman de Cercetari Economico – Sociale si Sondaje (IRECSON) si compania britanica de servicii de consultanta in afaceri MSK Global Training, programul a luat nastere ca urmare a nevoii stringente de profesionalizare a mediului de afaceri autohton.

Studiile arata ca intreprinderile mici si mijlocii care au supravietuit turbulentelor economice sunt cele conduse de persoane cu studii in domeniul antreprenorial. Astfel, la scara Uniunii Europene peste 80% dintre firmele supravietuitoare crizei fac parte din aceasta categorie. La scara nationala, situatia este oarecum similara. Cele mai multe falimente (73%) au avut loc in randurile intreprinderilor mici si mijlocii conduse de manageri fara know-how antreprenorial.

Toate acestea demonstreaza ca vremea afacerilor “dupa ureche” a trecut si ca pe masura ce intram in normalitatea unei economii de piata functionale, succesul apartine celor ce au acces la informatii si, mai important, sunt capabili sa le trieze in functie de valoare si importanta, sa le descifreze si sa le integreze in viziunea de business personala.

Beneficiile aduse de participarea la programul de pregatire in antreprenoriat constau in:
* Obtinerea de informatii referitoare la oportunitati de dezvoltare profesionala si la modalitatile de fructificare a acestor oportunitati prin participarea la cursurile de antreprenoriat finantate de Uniunea Europeana si predate de lectori profesionisti in domeniul afacerilor.
* Obtinerea de cunostinte, abilitati si competente cheie in domeniul antreprenoriatului de la lectorii profesionisti apartinand retelei IRECSON,
* Insusirea expertizei britanice in domeniul afacerilor, a deprinderilor si abilitatilor care au facut ca Marea Britanie sa inregistreze un boom al micilor afaceri in ultimii doi ani, ani de criza economica.
* Obtinerea unei atestari oficiale a competentelor antreprenoriale.
* Consultanta de business din partea lectorilor, adaptata nevoilor individuale ale cursantilor.
* Furnizarea de solutii concrete de finantare a afacerilor.
* Generarea de idei viabile de afaceri, ca urmare a participarii la cursuri.
* Realizarea in colaborare cu consultantii IRECSON a unui plan de afaceri personalizat, pe baza ideii personale de afaceri sau a specificului firmei conduse.
* Realizarea gratuita de catre consultantii IRECSON a dosarului de inregistrare a firmei la Registrul Comertului pentru 25% dintre cei mai buni absolventi ai cursurilor de formare.
* Posibilitatea afilierii la comunitatea de antreprenori si persoane cu initiativa privata, comunitate constituita din cursantii STEPS, lectorii si consultantii IRECSON, in vederea beneficierii de sprijin in afaceri si dupa finalizarea proiectului.

Pentru mai multe informatii accesati www.antreprenor-pascupas.ro.

* Acest articol reprezinta un advertorial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.