Invitatii STEPS promoveaza execelenta in afaceri

Mru Patel

 

Atitudine, initiativa si actiune – sunt cele trei ingrediente cheie ale reusitei in afaceri, considera Mru Patel, antreprenor si business coach de succes, speaker invitat la seminarul de informare STEPS “Esecul in afaceri: obstacol sau oportunitate?”.
Majoritatea oamenilor evita schimbarile si sunt descurajati de ideea ca ar putea da gres in ceea ce intreprind. Marile modele ale antreprenoriatului, mentori si surse de inspiratie pentru generatii de oameni de afaceri de pretutindeni au o abordare exact inversa: se adapteaza schimbarilor, cautand oportunitati acolo unde toti ceilalti vad doar riscuri si nu se tem de esec, considerandu-l lectia necesara dobandirii succesului. Mru Patel este unul dintre acestia.

Presedinte si CEO al European Property Investment, cu interese nu doar in sectorul imobiliar, ci si in life coaching si business training, Mru Patel a impartasit participantilor la seminarul de informare STEPS “Esecul in afaceri: obstacol sau oportunitate?“, desfasurat in Bucuresti, la finele lunii noiembrie, cateva din lectiile de viata si de antreprenoriat dobandite de-a lungul carierei sale.

“Teama de esec, teama de judecata celor din jur si de dezaprobarea lor este principala cauza a slabei reprezentari a firmelor romanesti pe scena business-ului de anvergura”, considera Mru Patel. “Din punctul meu de vedere, cine nu a avut un esec in afaceri, nu este un partener de incredere. Eu am invatat mai ales din greseli, am investit si am pierdut bani pentru ca nu cunosteam specificul afacerii in care ma bagasem. Dupa ce am esuat, am analizat esecul si am invatat lectii care ulterior m-au ajutat sa castig. Am invatat multe despre mine insumi, despre limitele mele, despre domeniile in care trebuie sa evoluez. Am invatat multe si despre ceilalti.”

Pentru Mru Patel, atitudinea in business este esentiala. “Gandeste-te intotdeauna, inainte de toate, la interesul celui din fata ta, cauta sa vii in intampinarea dorintelor sale. Fa asta cu sinceritate si il vei cuceri ca partener de afaceri. Daca te preocupa doar castigul tau financiar, chiar daca nu o spui, celalalt va simti si va opune rezistenta”, ii sfatuieste el pe antreprenorii autohtoni. “Si actioneaza cu hotarare, chiar daca nu ai toate elementele, chiar daca iti asumi riscuri. Atitudinea, initiativa si actiunea te vor impune in fata celorlalti. Si ce este cel mai important, nu urmari in primul rand banii, urmareste atingerea excelentei in afacerea pe care o dezvolti. Fa cat poti de bine ceea ce faci si banii vor veni cu siguranta”.

Seminarul de informare “Esecul in afaceri: obstacol sau oportunitate?” a fost organizat in cadrul proiectului “Dezvoltarea competentelor antreprenoriale prin transfer transnational de bune practici si formare profesionala a intreprinzatorilor din Romania”.

Dezvoltat in parteneriat de catre Institutul Roman de Cercetari Economico-Sociale si Sondaje (IRECSON) si compania britanica de consultanta MSK Global Training, proiectul are drept obiectiv stimularea initiativei private bazate pe bune practici in randul populatiei active – persoane care doresc sa inceapa o activitate independenta sau sa initieze o afacere, indiferent de statutul lor actual (angajati, someri, studenti), precum si intreprinzatori privati care urmaresc sa isi perfectioneze competentele antreprenoriale si manageriale.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 3 “Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si intreprinderilor”, Domeniul Major de Interventie 3.1 “Promovarea culturii antreprenoriale”. Valoarea totala a proiectului este de 19.184.569 lei, din care 16.445.668 lei reprezinta finantare nerambursabila din Fondul Social European.

Pentru informatii detaliate despre proiect, va recomandam consultarea website-ului www.antreprenor-pascupas.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.