Asociatia Valea Prutului de Nord faciliteaza accesarea Programului Transfrontalier Romania-Moldova 2014-2020. Ce domenii sunt sprijinite

replica.jpg

republica moldovaAsociatia de Dezvoltare Intercomunitara “Valea Prutului de Nord” a luat fiinta la initiativa primarului orasului Saveni, Petru-Relu Tirzioru, fiind conceputa ca o asociatie de dezvoltare intercomunitara pe malurile Prutului. Aria de acoperire cuprinde doua orase si 13 comune din judetul Botosani, precum si orasele, comunele si satele din raioanele Edinet si Riscani din Republica Moldova.

Situarea geografica proiecteaza Asociatia de Dezvoltare in cea mai saraca regiune de dezvoltare a Romaniei, partea nord-estica a Regiunii Nord-Est, alaturi de regiunea Nord-Vestica a Republicii Moldova, regiune ce impartaseste acelasi stadiu de dezvoltare.

Macroeconomic, atat partea Nord-Estica a Regiunii Nord-Est a Romaniei cat si regiunea Nord-Vestica a Republicii Moldova prezinta deficiente majore in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii de mediu, transport, scolare, culturale, industriale si turistice.

Odata cu integrarea Romaniei in UE, aceste disparitati economice s-au accentuat, decalajul dintre partea nord-estica a Regiunii de Nord-Est si restul regiunilor de dezvoltare a Romaniei adancindu-se si mai mult, se arata intr-un comunicat al Asociatiei.

Mai multe detalii: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.