Aspecte de luat in calcul atunci cand vrei sa incepi o afacere in domeniul consultantei

consultant-afacere.jpg

afaceri-consultantaMulti profesionisti s-au gandit macar o data in viata la deschiderea unei firme de consultanta. La prima vedere, poate parea o idee extraordinara: esti propriul tau sef, iti cauti singur clientii, dezvolti proiecte interesante, castigi multi bani etc. Cu toate astea, sa lucrezi in domeniul consultantei iti poate crea mai multe probleme decat ai crede initial.

1. Vei avea de-a face cu tot felul de indivizi: iritabili, pretentiosi, certareti etc. A fi consultant inseamna sa stai fata in fata cu tot soiul de oameni, sa dai mana cu acestia, sa ii intelegi si sa cauti solutii pentru ei. Trebuie sa fii pregatit sa intalnesti oameni cu pretentii irealiste, oameni care vorbesc sau se comporta urat, oameni care comunica foarte putin sau poate prea mult.

2. Cunostintele tale iti aduc valoarea. Oamenii te vor pe tine pentru expertiza ta, de aceea trebuie sa oferi tot ceea ce poti si stii. Esti platit pentru a oferi ceea ce altii nu au si de aceea ei asteapta solutii salvatoare din partea ta, nu vorbe goale.

Citeste tot articolul pe Entreprenoria.com (in limba engleza)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.