Atentie la mecanismul care toaca miliardele de euro investitii: Fata nevazuta a PNDL – intr-un raport al Curtii de Conturi tinut 2 ani la secret

dragnea-sevil.jpg

Presedintele PSD Liviu Dragnea anunta saptamana trecuta, la Antena 3, ca printre obiectivele deja indeplinite din programul de guvernare se afla lansarea programului PNDL II. De ce a fost asta o prioritate? ”Pentru ca programul PNDL I a fost un succes”, afirma Liviu Dragnea.

Curtea de Conturi spune insa altceva. Constatarile Curtii arata anomaliile severe ale mecanismului care toaca zeci de miliarde de euro, bani aflati la dispozitia si decizia unui singur om – dupa cum prevede Ordonanta data in 2013 de PSD. (Un link AICI).
La inceputul anului 2015, Curtea de Conturi a realizat un audit al performantei Programului national de dezvoltare locala, program finantat de la Bugetul de stat si derulat prin autoritatile locale. Perioada supusa auditarii: anii 2013 si 2014, perioada in care la Ministerul Dezvoltarii ministru era Liviu Dragnea, iar unul dintre secretarii de stat era Sevil Shhaideh.

De mentionat ca PNDL este programul prin care urmeaza sa gestioneze investitii locale de 30 de miliarde de lei in urmatorii 3 ani – prin credite de angajament.

La finalul auditului, in aprilie 2015, Curtea a prezentat o sinteza a acestui raport, dar institutia condusa de Nicolae Vacaroiu nu a publicat niciodata documentul complet. Intrat in Parlament dupa alegerile din 2016, Cristian Ghinea cerut sa citeasca versiunea completa, pe care a solicitat-o, oficial, Curtii de Conturi. Documentul l-a primit pe 10 aprilie 2017, cu o saptamana inainte ca liderul PSD sa anunte etapa a doua a programului.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.