Au fost reavizați indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea Spitalului Orășenesc Segarcea

spital-segarcea2.jpg

Guvernul României a reaprobat indicatorii tehnico-economici pentru “Consolidare, reabilitare, modernizare, extindere și dotare Spital Orășenesc Segarcea, jud. Dolj”, în şedinţa de astăzi, 9 iulie a.c.

Durata estimativă pentru realizarea proiectului este de 28 de luni (4 luni etapa de proiectare și 24 de luni cea de execuție). Lucrările vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), iar valoarea totală estimată a investiţiei este de 48.875.463,48 lei (cu TVA).

Documentația, avizată iniţial în anul 2018, a necesitat modificări în vederea reevaluării valorice datorate schimbărilor legislative cu impact asupra salariului minim pe economie în perioada 2018 – 2019, precum și a abrogării OUG 85/2018 și HG 363/2010 privind standardele de cost pentru obiectivele de investiții finanțate din fonduri publice.

De asemenea, reavizarea indicatorilor tehnico-economici a fost justificată și de anularea pe motiv de neprezentare a ofertanților în cadrul celor 2 proceduri de achiziție publică organizate în 2018 la nivelul Companiei Naționale de Investiții.

Pe perioada derulării acestor proceduri de achiziție publică au fost transmise mai multe solicitări de clarificări din partea potențialilor ofertanți care precizau că bugetul estimat este insuficient pentru realizarea lucrărilor propuse. Astfel, valoarea de investiție a fost modificată de la 26.63.558 lei la 40.875.463,48 lei. Soluția tehnică propusă prin documentația avizată anterior nu s-a modificat în urma reavizării indicatorilor tehnico-economici.

Lucrările ce vor fi finanțate de MDRAP prin CNI constau în:

  • reabilitarea corpului ambulatoriu (afectat de incendiu în luna ianuarie 2015);
  • reabilitarea și extinderea corpului pediatrie;
  • modernizarea corpului bloc alimentar și spălătorie;
  • reabilitarea și extinderea corpului spitalului.

La finalizarea lucrărilor se va respecta norma privind asigurarea unui minim de 7 mp/ pat în secțiile care nu îndeplinesc această cerință. Numărul total de paturi ale spitalului va fi de 101. Totodată vor fi asigurate și mobilier și dotări specifice secțiilor spitalului.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.