Jandarmeria Alba primeste 2,2 milioane lei printr-un proiect REGIO 2014-2020

DSC_1407.jpg

Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon, este scopul principal al investitiilor prevazute in proiectul finantat azi, 29.08.2018, prin alocarea a 2.2 milioane lei din bugetul Regiunii Centru al POR 2014-2020. Semnat la sediul ADR Centru din Alba Iulia de catre domnul colonel Giurea Marius-Claudiu, Inspector sef in cadrul I.J.J Alba si domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, proiectul vizeaza cresterea eficientei energetice a cladirii administrative a U.M. 0338 Alba Iulia, unde isi are sediul Inspectoratul de Jandarmi Judetean Alba. Fondurile solicitate vor fi alocate prin Prioritatea de Investitii 3.1.B ce vizeaza imbunatatirea eficientei energetice a cladirilor publice prin Programul REGIO 2014-2020.

Cladirea asupra careia se va interveni a fost construita in anul 1980, respectand-se normativele in vigoare de la acea data. Pavilionul administrativ vizat de proiect pentru reabilitare termica, are un regim de inaltime P+4E, incaperile existente avand destinatii de birouri, sala de pregatire, cabinet medical, vestiare, magazii. in decursul timpului, au fost executate asupra cladirii diverse lucrari de amenajare, intretinere si reparatii curente care nu au dus la imbunatatirea eficientei energetice a acesteia.

Lucrarile de reabilitare termica sunt necesare atat pentru imbunatatirea spatiului de munca al angajatilor Unitatii Militare, cat si pentru reducerea cheltuielilor. Contractul de finantare cu denumirea ”Cresterea eficientei energetice a cladirii administrative la U.M. 0338 Alba Iulia (Inspectoratul de Jandarmi Judetean Alba)”, propune implementarea unor masuri de eficienta energetica prin investirea unui buget de 2.869.774,00 lei, din care fondurile nerambursabile solicitate sunt in valoare de 2.221.918,34 lei (aproximativ: 491.879,56 Euro). Beneficiarul proiectului, Inspectoratul de Jandarmi Alba, va contribui cu suma de 392.103,24 lei, la realizarea activitatilor prevazute in proiect. Conform informatiilor precizate in proiect de beneficiar, pana in 30 noiembrie 2020, se vor derula lucrari de reabilitare termica si modernizare a instalatiilor aferente cladirii amplasate pe Str. Alexandru Ioan Cuza, nr. 18 din Alba Iulia.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.