Au inceput inscrierile la Programul de granturi Raiffeisen Comunitati, editia 2019

image-2019-07-22-23271428-46-raiffeisen-comunitati-editia-2019.jpg

Programul de granturi se află la cea de-a IX-a ediție și, an de an, concursul de proiecte de responsabilitate socială răsplătește munca a sute de voluntari care își propun să schimbe în bine viața comunității în care trăiesc.

Ca și anul trecut, vedetele programului vor fi proiectele de educație non-formală, cu accent pe educația financiară, antreprenorială, civică sau profesională.

În ultimul an, mii de copii din centrele de plasament au beneficiat de ajutor la temele pentru școală și de cursuri de educație non-formală, prin metode inovative. Acest lucru înseamnă ședințe interactive de pregătire sau recuperare școlară, ateliere creative de dezvoltare personală sau de cultură generală, tabere de dezvoltare personală la munte și la mare, excursii sau cursuri vocaționale în afara centrelor de plasament, vizite de orientare profesionale, cursuri de calificare, stagii de practică sau chiar sprijin pentru angajare. Proiectul a fost posibil prin implicarea celor de la Asociația Ajungem Mari, cu ajutorul grantului oferit de Raiffeisen Bank. Alți zeci de copii nevăzători au învățat să folosească tehnologia modernă cu ajutorul unor laptopuri de ultimă generație, dotate cu sintetizator de voce. Elevii au învățat să-și scrie singuri proiectele și să citească, asistați de calculator. Cu șapte astfel de computere au fost dotale școlile pentru nevăzători din România, după ce Asociația Cartea Călătoare a primit finanțare prin grantul Raiffeisen Comunități.

Acestea sunt doar două din cele 10 proiecte care au primit, în total, în 2018, aproape 100.000 de euro pentru ca ideile să devină realitate.

Programul se desfășoară și anul acesta în perioada 1 iulie – 1 octombrie 2019, iar la final se vor acorda finanțări nerambursabile de 500.000 lei, pentru proiecte educaționale desfășurate în comunitățile în care banca este prezentă.

Website

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top